Ucigaşul lui Voronenkov a murit pe masa de operaţie

0
79

pistolul-TT-80x55Asasinul fostului deputat al Dumei de Stat Denis Voronenkov are o rană perforanta la nivelul capului şi este în pragul morţii, a declarat procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko, in direct pe postul tv „112 Uckaina“ .

Potrivit lui Luţenko, garda lui Voronenkov este rănită în piept, dar este capabilă sa coopereze cu anchetatorii. El a mai spus că la locul crimei au fost găsite aproximativ 20 de cartuşe, atât de la pistolul TT, din care a tras ucigaşul, cât şi de la pistolul Stechkin, folosit de garda de corp.

Procurorul general a confirmat faptul că Voronenkov era sub protecţia unuia dintre serviciile de securitate ucrainene.

Procurorul general a declarat că Voronenkov a fost nimerit de patru gloante – două  în faţă, unul în stomac şi unul în gât. Ranile au fost fatale, fostul deputat murind pe loc.

Anterior, preşedintele Ucrainei Petro Poroshenko a acuzat Rusia ca se afla in spatele asasinatului. La randul sau, secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu are nicio legătură cu uciderea fostului deputat.

Ulterior, la Kiev, pe masa de operaţie, a murit asasinul fostului deputat al Dumei de Stat din Rusia, Denis Voronenkov, a anunţat Iuri Luţenko, procurorul general al Ucrainei, în direct pe postul tv „112 Ukraina”.