Scandări de scandal

0
63

Injuriile adresate clubului Dinamo de Băluţă şi compania la finalul meciului de pe Arena Naţională au declanşat un conflict între cluburi, alb-roşii solicitând suspendarea jucătorilor olteni

craiovaConducerea clubului Dinamo Bucureşti a trimis o adresă oficială către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, solicitând suspendarea jucătorilor Universităţii Craiova care au scandat injurii la adresa clubului dinamovist, alături de galeria olteană, la finalul partidei de pe Arena Naţională. Oficialii din Ştefan cel Mare au şi menţionat jucătorii surprinşi de camerele de luat vederi strigând împotriva rivalilor, respectiv: Alex Băluţă, Simon Măzărache, Apostol Popov, Vladimir Screciu. Dinamoviştii au specificat că aceştia au avut „comportament jignitor la adresa clubului Dinamo şi au incitat publicul aflat încă în arenă”. Totuşi, secretarul general al lui Dinamo, Bogdan Bălănescu, a declarat că situaţia putea fi „dezamorsată” printr-un comunicat oficial în care Universitatea Craiova trebuia să prezinte scuze pentru comportamentul jucătorilor săi. „La LPF am discutat cu reprezentantul Universităţii Craiova, căruia i-am spus că un comunicat prin care s-ar cere scuze clubului nostru ar putea duce la retragerea acestei plângeri” a spus Bălănescu.

Iniţial, oficialii Craiovei nu s-au arătat dispuşi să emită un astfel de comunicat, iar managerul general, Marcel Popescu, a păstrat tonul beligerant la adresa rivalilor: „Să ne suspende şapte jucători, dacă asta vor! Nu ne poate fi frică de Dinamo niciodată. Abia îi aşteptăm la Severin, suporterii noştri le vor face o primire foarte specială. Îi batem şi cu juniorii, dacă ne suspendă seniorii. Îi batem oricum!” a spus oficialul la digisport. Numai că, ulterior, gruparea din Bănie a revenit, publicând pe site-ul oficial tocmai comunicatul invocat de dinamivişti. „Având în vedere evenimentele întâmplate la sfârşitul jocului din etapa a doua din play-off-ul Ligii 1 Orange, dintre Dinamo Bucureşti şi Universitatea Craiova, în zona dedicată suporterilor Universităţii Craiova, ne cerem scuze faţă de suporteri, telespectatori, faţă de partenerii de competiţie şi faţă de mass-media” se precizează în comunicatul emis ieri de gruparea din Bănie.

Şi totuşi, într-o situaţie similară surprinsă de camerele TV, Jucătorii lui Dinamo au scandat trivialităţi la adresa Stelei în sala de conferinţă a stadionului de la Severin, după meciul cu Pandurii, din ultima etapă a Ligii I, însă împotriva acestora nu s-a luat nicio măsură de către Comisia de Disciplină.

„S-a făcut prea mult caz pentru acele evenimente de la finalul meciului. Ce au strigat Băluţă şi colegii săi nu este în regulă, dar s-a întâmplat de atâtea ori cu jucătorii altor echipe şi nu s-a mai insistat atâta. O să avem o discuţie cu ei şi gata, nu este cazul să vorbim zile la rând despre asta şi cu atât mai puţin nu este cazul să se ia măsuri disciplinare împotriva jucătorilor de către comisiile FRF” a fost poziţia lui Gigi Mulţescu.