Craioveanul care şi-a omorât soţia în bătaie nu scapă din arest

0
370

Magistraţii Tribunalului Dolj au prelungit arestarea preventivă a craioveanului de 34 de ani, care, după ce s-a îmbătat, şi-a bătut soţia, ce divorţase recent de el, atât de tare încât femeia a intrat în comă din cauza rănilor grave suferite în special la cap, iar ulterior a decedat. Hotărârea a fost luată în cadrul procesului în care bărbatul este judecat pentru omor asupra unui membru de familie. La ultimul termen, instanţa a solicitat rudelor victimei să precizeze cuantumul despăgubirilor solicitate, cauza fiind amânată pentru 3 aprilie a.c.

tribunalReamintim că tragedia s-a petrecut pe 4 octombrie 2016, seara, în cartierul craiovean Lăpuş. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările în cauză, Felicia Ileana Smărăndache (31 de ani) şi Ion Cătălin Smărăndache (34 de ani), împărţeau încă aceeaşi locuinţă, deşi divorţaseră din luna iunie, cu ei locuind şi mama femeii. Pe 4 octombrie, bărbatul, care consumase băuturi alcoolice, pe fondul geloziei, a început să se certe cu ea, apoi, la un moment dat, a prins-o pe Felicia, a dus-o în baie şi a început să o lovească violent cu pumnii şi picioarele. Mama femeii a auzit urletele disperate, a încercat să intre în baie să-l oprească pe agresor, însă n-a reuşit, aşa că a sunat pe 112, anunţând ce se întâmplă.

Agenţi ai Secţiei 3 Poliţie Craiova, dar şi jandarmi au ajuns la faţa locului, însă, când au reuşit ei să intre în baie, victima era aruncată în cadă, plină de sânge şi inconştientă. A fost solicitată o ambulanţă, medicii au resuscitat-o pe femeie, aceasta fiind transportată în comă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost internată la Secţia de Terapie Intensivă, unde ulterior a decedat. Agresorul a fost ridicat şi dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat, procurorul de caz dispunând reţinerea sa pentru 24 de ore, apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind şi acum în spatele gratiilor.

puscarieProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi au întocmit rechizitoriul, iar pe 17 noiembrie 2016 s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Ion Cătălin Smărăndache a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, iar pe 19 ianuarie a.c., instanţa a constatat legalitatea probelor şi a dispus începerea procesului: „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.719/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală privind pe privind pe inculpatul Smărăndache Cătălin Ion, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. Dispune începerea judecării cauzei privind pe inculpatul Smărăndache Cătălin Ion”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului.

Inculpatul a fost menţinut în spatele gratiilor, iar la ultimul termen, pe 20 martie a.c., instanţa a amânat cauza, judecătorii solicitându-le părinţilor victimei să precizeze valoarea despăgubirilor solicitate, până pe 3 aprilie a.c.: „Pune în vedere părţilor civile (părinţii victimei), ca până la termenul următor să precizeze în scris cuantumul şi întinderea pretenţiilor civile, în conformitate cu art. 20 c.p.p. Acordă termen la 3 aprilie 2017 pentru când se citează inculpatul”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.