Primarul Clujului, plecat la Capitală / Pedeliştii doljeni, la miting în oraşul lui Boc

1
43

Mii de membri şi simpatizanţi ai PDL din toată ţara au participat sâmbătă, la Cluj-Napoca, la mitingul organizat de democrat-liberali. Din judeţul Dolj au fost prezenţi lideri ai partidului alături de aproape 2.000 de militanţi portocalii din tot judeţul. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, deputatul Constantin Dascălu, senatorul Mărinică Dincă precum şi alţi membri ai organizaţiei doljene au fost prezenţi la Cluj, unde au manifestat împotriva actualei guvernări. Primarul Clujului, Emil Boc şi-a făcut de lucru prin Bucureşti, de teamă să nu-l supere pe Traian Băsescu.

Mitingul organizat sâmbătă de PDL este a doua manifestare de amploare după cel organizat la Bucureşti, la începutul lunii februarie, cu o participare la fel de numeroasă. Participanţii au purtat pancarte cu mesaje antiguvernamentale. Evenimentul a debutat cu un spectacol folcloric susţinut de Dumitru Fărcaş şi Aurel Tămaş. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu a participat, preferând să meargă la Bucureşti la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară pe motiv că nu mai are funcţii de conducere în partid şi că, din poziţia de simplu membru, are o mai mare libertate de alegere.  “Pornim de la Cluj-Napoca bătălia penru schimbarea României. Ţinta noastră este să câştigăm alegerile generale din 2016. Adversarul nostru este de 23 de ani PSD, partid care a involuat. Nu aveţi încredere în Ponta, dar nici în Antonescu, PNL este la putere în administraţiile locale şi să recunoască acest lucru. Avem în faţă alegerile pentru Parlamentul European şi suntem cel mai puternic partid de dreapta şi avem cea mai puternică listă de candidaţi. Îl avem şi pe Cătălin Predoiu, care va câştiga Preşedinţia României“, a spus Vasile Blaga la mitingul organizat de PDL la Cluj-Napoca.

La Prefectura Cluj era închis…

Acesta a făcut apel la membrii PDL să se ferească de foştii membri ai partidului care au plecat la alte formaţiuni.  Pe scena amplasată în Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca au mai susţinut discursuri, între alţii, candidatul democrat-liberal la Preşedinţie, Cătălin Predoiu, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, Andreea Paul şi europarlamentarii Monica Macovei şi Marian Jean Marinescu. După discursurile liderilor PDL, participanţii la miting au pornit în marş spre Prefectura Cluj, iar pe drum au scandat “Jos Guvernul”, “Demisia”, precum şi alte lozinci împotriva Guvernului. Liderii PDL Cluj au încercat să lase la Prefectură “Cartea Neagră a guvernării USL”, dar nu li s-a permis accesul în instituţie, astfel încât documentul va fi depus luni. Mitingul s-a încheiat astfel după două ore, preşedintele PDL, Vasile Blaga, mulţumindu-le tuturor pentru participare şi urându-le drum bun spre casă.

1 COMENTARIU

Comments are closed.