De Mărțișor, Baroul Dolj este alături de Asociația Bucurie pentru Viață

0
637

Avocații din Baroul Dolj au sprijinit de-a lungul timpului diverse cauze umanitare. Dacă de Crăciun au împodobit bradul la sediul Baroului cu ornamente confecționate de elevi, iar banii strânși din donații au fost direcționați către Asociația Bucurie pentru Viață, și de Mărțișor ei aleg să fie alături de aceeași cauză.

 

Cine este Asociația Bucurie pentru Viață? Citez din propria-i prezentare: „Ne-am spus Asociația Bucurie pentru Viață, pentru că misiunea noastră este să aducem bucurie, o bucurie care să-i ajute pe copiii cu afecțiuni oncologice și alte boli grave să aibă puterea să lupte cu boala, să treacă mai ușor pentru tratamentele chinuitoare, dar mai ales să recupereze o parte din copilăria pierdută prin spitale.

Pentru ei construim, la Bratovoiești, Tabăra Bucuriei, o tabără creată special pentru copiii bolnavi din Oltenia, adaptată nevoilor lor. Capacitatea de cazare a taberei este de 16 copii, fiecare căsuță de lemn găzduind 4 copii și un supraveghetor permanent. Centrul administrativ al taberei prevede o sală multifuncțională, bucătărie, cabinet medical și spații de cazare pentru voluntarii taberei.”

Micuții internați în secția de oncopediatrie a Spitalului nr. 1 Craiova sunt copii plini de curaj și de speranță, care au nevoie de ajutorul și de afecțiunea noastră. Luptă din răsputeri cu boala, ies învingători și trebuie să-și continue viața și să uite perioada din copilărie furată de saloanele din spital. Mamele lor, căci de obicei ele sunt cele care își însoțesc copiii, trebuie susținute la rândul lor.

Felicitări Baroului Dolj pentru implicare. Exemplul dat este unul demn de urmat.