Temperaturi mai scăzute în calorifere, din cauza unei avarii la CEO

0
1371

Craiovenii care primesc agent termic în sistem centralizat au avut, în noaptea de duminică spre luni, temperaturi mai scăzute în calorifere, după ce o avarie s-a produs la instalațiile Complexului Energetic Oltenia (CEO). În această dimineață, se preconizează ca al doilea grup energetic să fie repus în funcțiune, astfel încât agentul termic să poată să fie furnizat la capacitate normală.

Potrivit reprezentantului CEO, Dan Vasile, agentul termic era furnizat către SC Termo Craiova, începând din luna noiembrie, cu un singur grup energetic, care asigura întreg necesarul pentru încălzirea apartamentelor din Craiova, precum și a companiei Ford. La această instalație s-a produs o avarie, care a determinat conducerea CEO să o închidă. „Din luna noiembrie, noi am oprit primul grup energetic și funcționam doar cu cel de-al doilea. Au apărut, însă, niște spărturi în acest cazan și am fost nevoiți să îl închidem și pe acesta”, a precizat reprezentantul CEO, Dan Vasile.

Au fost pornite cazanele pe gaze

Pentru a nu opri căldura de la apartamente, conducerea CEO a pus în funcțiune cazanele pe gaze care au fost achiziționate în cursul anului trecut. Pentru că nu reușesc să acopere întreaga capacitate pe care o asigura grupul energetic, temperaturile au mai scăzut, caloriferele încălzindu-se mai puțin. „Craiova are căldură și apă caldă, în acest moment (n.r. – ieri la prânz) și vor avea toată ziua și noaptea care urmează, dar la o temperatură mai scăzută. Cazanele pe gaze pe care le-am pus noi în funcțiune asigură 60% din totalul de energie”, a mai menționat Dan Vasile. Investiția CEO în cazanele pe gaze, care a fost făcută în vară, se ridică la suma de 5 milioane de euro.

Căldura va fi reluată din această dimineață

CEO a început să remedieze defecțiunea apărută la grupul energetic încă de ieri, urmând ca, din această dimineață, să fie reluată furnizarea de agent termic la parametri normali. „Dacă nu vor mai apărea și alte probleme, estimăm că vom repune în funcțiune cel de-al doilea grup energetic, din dimineața de luni. Se lucrează acum la remedierea acestei probleme”, a mai spus reprezentantul CEO. Primul grup energetic va rămâne închis în continuare, echipele de la CEO efectuând reparațiile de rigoare tot la cel de-al doilea grup energetic. Începând din această vară, potrivit reprezentanților complexului, și această instalație va intra în reparații capitale.