Două teatre din Craiova susțin campania UNITER „Artiștii pentru artiști”

0
157

Uniunea Teatrală din România – UNITER desfăşoară, în luna martie, cea de-a 17-a ediţie a campaniei naţionale „Artiştii pentru artişti”, realizată în parteneriat cu instituţii de teatru din Bucureşti şi din ţară. „Campania vine în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, prin spectacole oferite în numele cauzei artiştilor noştri pentru care scena rămâne o frumoasă amintire”, se arată într-un comunicat al UNITER. Susțin campania și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, prin prezentarea, pe data de 16 martie, a spectacolului „O lună la țară”, de Turgheniev, în regia lui Cristian Juncu, și Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, care, chiar de Ziua Mondială a Teatrului, pe 27 martie, își primește publicul la reprezentația cu „Prințul Broască”.

În campania „Artiștii pentru artiști” s-au înscris 18 teatre din Bucureşti şi 31 din ţară, acestea programând pe parcursul lunii martie spectacole de teatru, şi nu numai, ale căror încasări vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, special constituit pentru sprijinirea artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă.

În Bucureşti, seria acestor spectacole va fi deschisă pe 1 martie cu „Scufiţa roşie”, adaptare de Felix Alexa după Charles Perrault, la Teatrul de Animaţie Ţăndărică. În program au intrat şi TNB, Teatrul Odeon, Teatrul Mic, Bulandra, Nottara, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul de Comedie, Teatrul Masca, Metropolis, Excelsior, UNTEATRU, Teatrul ACT, Creart-Teatrelli, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul „Ion Creangă”, Teatrul de revistă „Constantin Tănase”, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Din țară, în campanie s-au înscris Teatrul Municipal Baia Mare, Teatrul „Szigligeti Szinhaz” Oradea, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Ariel” din Târgu-Mureş – secţia română, teatre din Miercurea-Ciuc, Suceava, Brăila, Galaţi, Timişoara, Botoşani, Cluj-Napoca, Sfântu Gheorghe, Piatra-Neamţ, Arad, Giurgiu, Iaşi, Sibiu, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Târgovişte, Târgu Jiu.

Alătură-te campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună!

Și Craiova susține campania „Artiștii pentru artiști”. Sumele obținute din vânzarea a 250 de bilete, la prețul de 20 lei, vor fi donate de Teatrul Național „Marin Sorescu” după prezentarea spectacolului „O lună la țară”, de Turgheniev, în regia lui Cristian Juncu, cu decoruri de Cosmin Ardeleanu. Reprezentația va avea loc vineri, 16 martie, de la ora 19.00. În distribuție: Claudiu Bleonț, Iulia Colan, Claudiu Mihali, Ioana Manciu, Costinela Ungureanu, Cătălin Vieru, Alex Calangiu, Iulia Lazăr, Valentin Mihali, Adrian Andone, Tamara Popescu, Dragoș Măceșanu, Alina Mangra și copilul Alexandru Dragomir. Biletele sunt disponibile doar la Agenția teatrală (tel. 0251.413.677).

De asemenea, Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” va prezenta marți, 27 martie, „Prinţul Broască”, un spectacol de Veselin Boidev după Fraţii Grimm, în regia lui Todor Valov, scenografia şi costumele Stefka Kyuvlieva, cu păpuşi realizate de Peter Cekunov, Ganka Kirilova şi Aurelia Sadovska. Viață personajelor dau actorii Cosmin Dolea, Geo Dinescu, Adriana Ioncu și Alis Ianoş. Spectacolul a fost distins, în 2013, cu Premiul pentru cea mai bună interpretare, acordat actriței Adriana Ioncu, și cu Premiul pentru scenografie, oferit Stefkăi Kyuvlieva, la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” de la Cluj-Napoca. În anul 2014, spectacolul a luat Premiul special al juriului la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” de la Galați, organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” – Secția Păpuși „Gulliver”. Toate cele 200 de bilete vândute în cadrul campaniei, la prețul de 5 lei/buc., s-au epuizat.

***

Sumele strânse în București și în țară din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală.