S-a semnat protocolul alianţei USD la nivelul judeţul Dolj

0
118

Liderii celor trei partide, la nivel judeţean – PSD (Claudiu Manda), PC (Iulian Bucur) şi UNPR (Gheorghe Bică) – au semnat ieri, 23 februarie a.c., protocolul de înfiinţare a alianţei electorale Uniunea Social-Democrată la nivelul judeţului Dolj.

Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a ţinut să precizeze că scopul alianţei USD este acela de a participa pe liste comune la alegerile europarlamentare. „Mă aflu alături de preşedinţii organizaţiilor judeţene UNPR şi Partidul Conservator, pentru a pune bazele Uniunii Social-Democrate în judeţul Dolj. Ne înfiinţăm ca o alianţă electorală, scopul nostru principal este participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare. Ne propunem un scor foarte bun şi un număr cât mai mare de mandate. Aceşti europarlamentari, fie că provin de la PSD, UNPR sau PC, vor activa în grupul social-democrat. Am discutat cu cei doi preşedinţi şi ne menţinem obiectivul, acela de a avea cel mai mare scor pe România în judeţul Dolj”, a declarat Claudia Manda, preşedintele PSD Dolj.

“Putem să obţinem un scor foarte bun la alegerile europarlamentare”

La rândul său, liderul UNPR Dolj, Gheorghe Bică, şi-a exprimat convingerea că USD va obţine “un scor foarte bun la alegerile europarlamentare”: „UNPR este un aliat al PSD încă dinainte de alegerile parlamentare, cele două partide au o ideologie asemănătoare. De fapt, UNPR s-a fundamentat pe cei doi piloni de bază – interesul naţional şi dialogul social – şi considerăm că în parteneriat cu cele două partide putem să ne îndeplinim obiectivele, putem să contribuim la o stare de bine în România pe principiile democraţiei de care toţi ne bucurăm. În acest context, am hotărât să semnăm protocolul pentru realizarea acestei alianţe electorale, considerând că putem să obţinem un scor foarte bun la alegerile europarlamentare. Cred că în judeţul Dolj vom obţine unul din cele mai pune rezultate pe ţară. Toţi avem un interes comun – acela de a aduce în Parlamentul European parlamentari competenţi, care să reprezinte cu cinste România şi care să rezolve toate problemele ţării noastre”.

„Sper să nu înşelăm aşteptările electoratului”

Iulian Bucur, preşedinte PC Dolj, a spus că USD va continua proiectele începute de alianţa USL, pentru a nu înşela aşteptările electoratului: „Despre USD se discută de foarte mult timp. Partidul Conservator este alături de PSD de foarte mult timp, dar sunt convins că vom avea o colaborare foarte bună şi cu UNPR. Ne-am fi bucurat să candidăm sub sigla care ne-a consacrat, dar este alegerea partenerilor noştri de a merge singuri la alegerile europarlamentare. Vom continua ceea ce am început cu USL în alianţa USD şi sper să nu înşelăm aşteptările electoratului. N-am nici un fel de emoţii în ceea ce priveşte alegerile europarlamentare, sunt convins că rezultatele vor fi pe măsura eforturilor pe care le depunem”.