Noul Ford Focus isi face debutul astazi in cadrul Congresul Mondial al Telefoniei Mobile din Barcelona

0
93

Noul Ford Focus isi face debutul astazi in cadrul Congresul Mondial al Telefoniei Mobile din Barcelona. Pe langa noutatile legate de design si tehnologie, noul Focus ofera si noi motorizari precum noul EcoBoost de 1.5 l, produs la uzina din Craiova .

“Suntem foarte mandri ca motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa urmatoarea generatie a celui mai bine vandut model din lume: Ford Focus. Productia motorului EcoBoost de 1,5 litri a inceput in aprilie 2013 la uzina noastra de la Craiova si, pana acum, am produs peste 90.000 de unitati.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat mai intai in China anul trecut, echipand noul Ford Mondeo, apoi Fusion sedan in America de Nord si va fi de asemenea disponibil pe versiunea europeana a modelului Mondeo in cursul anului 2014.

Primele unitati ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi expediate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus de la Saarlouis, Germania, in a doua jumatate a acestui an.”

 Prima generatie de Ford Focus a fost lansata in 1998, iar de atunci au fost vandute peste 12 milioane de unitati in toata lumea. Actuala generatie Focus a fost confirmata luna trecuta ca fiind cel mai bine vandut model din lume conform analizei efectuate de Ford asupra datelor cu privire la inmatriculari furnizate de Polk pentru primele noua luni ale anului 2013.

Ford estimeaza ca vanzarile Focus la nivel mondial au atins 1,1 milioane de unitati in 2013, incluzand peste 300.000 de unitati in China, ceea ce inseamna ca este cel mai bine vandut automobil de pe piata de masini noi, avand cea mai rapida crestere din lume.