DOLJ: Georgian prins cu pașaport fals la PTF Calafat

0
91

La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, sâmbătă după-amiază, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind cu un autoturism marca Opel, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un paşapoart eliberat de autorităţile georgiene.
Procedând la verificarea documentelor, politistii de frontieră doljeni au constatat că persoana prezentată  la controlul de frontieră nu corespunde cu cea din fotografie. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că persoana  în cauză se numeşte Merabi T., în vârstă de 56 ani. Acesta a declarat că paşaportul cu care s-a prezentat , pe numele Veliko O., este al unui prieten şi l-a încurcat din greşeală la plecare în călătorie.
Cetăţeanului georgian i s-au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, tentativă de ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României şi prezentarea sub o identitate falsă pentru a induce în eroare un funcţionar public, urmând a fi predat autorităţilor maghiare conform Acordului de Readmisie.