Expoziţie cu bijuterii, realizate de elevi

0
211

Brăţări, cercei, coliere cu pietre semipreţioase ca ametist, turcoaz, sidef, acate şi chiar perle naturale au reţinut, ieri, pentru momente bune privirile elevelor dar şi pe cele ale cadrelor didactice de la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu” din Craiova. Podoabele au fost prezentate în holul unităţii de învăţământ în cadrul unei expoziţii cu tema „Bijuterii de mărţişor”.

Lucrate manual, bijuteriile au fost realizate chiar de un grup de liceeni care au participat la atelierele organizate de Asociaţia Culturală „ARTEC” prin proiectul „Afacerea mea de succes”, ce are drept scop implicarea tinerilor în activităţi antreprenoriale. De iniţierea liceenilor în tainele mânuirii sârmei argintate şi a pietrelor semipreţioase s-a ocupat chiar o absolventă a colegiului, Roxana Preoteasa. „În aceste ateliere s-au implicat deopotrivă fetele şi băieţii. Cu toţii au fost dornici să înveţe să facă bijuterii, iar ceea ce prezentăm în această expoziţie, este rezultatul unei bune colaborări, fiind puse în practică atât ideile mele, cât şi ideile lor ”, a precizat trainnerul.

Bijuteriile vor fi prezentate şi craiovenilor

Bijuteriile vor fi expuse şi la Salonul de minerale, fosile şi geme, organizat anual de Muzeul Olteniei Craiova, dar şi la în cadrul altor evenimente organizate de diverse instituţii culturale. Produsele nu vor fi însă de vânzare, ci doar pentru admirat. „Vrem în acest fel să-i încurajăm pe tineri să se implice în realizarea unei afaceri. În acest sens, au primit şi sprijin, învăţându-i atât să realizeze produse, cât şi unde şi cum să le prezinte. Pentru activităţile derulate, tinerii vor primi şi un certificat cu credite profesionale, YouthPass recunoscut în toată Europa, inclusiv de universităţi, fiind o dovadă că elevii s-au implicat în activităţi extracurriculare”, a precizat       Camelia Mitrache, preşedinte asociaţiei ARTEC.