”U” Craiova învinge Karvina, în ultimul amical din Turcia

0
633

În ultimul meci de verificare din stagiul în Antalya, Universitatea Craiova a învins cu 3-1 pe MFK Karvina, ocupanta locului 15 la jumătatea campionatului din Cehia. Cornel Papură a folosit formula pe care probabil o va trimite pe teren și în prima etapă din 2020, cu Gaz Metan, în condițiile în care Bancu și Koljic nu sunt încă apți.

Contra cehilor, Andrei Ivan a reușit o dublă, iar Mihai Roman a punctat și el. Ivan a deschis scorul în minutul 5, dintr-un penalty dictat pentru henț în careu. Mihai Roman a majorat avantajul, speculând o greșeală a portarului advers. Cehii au redus din handicap dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Milan Rundic, în debutul părții secunde. În minutul 79, Andrei Ivan, trecut atacant stânga după înlocuirea lui Mihăilă cu Bărbuț, a marcat pentru 3-1, cu un șut din afara careului.

Cornel Papură a folosit formula: Pigliacelli – Martic, Cosic, Acka, Vătăjelu – Mateiu – cpt., Nistor, Cicâldău – Ivan, Roman, Mihăilă (73 Bărbuț).

Karvina a început cu: Pastornický – Ndefe, Eduardo, Janečka, Čonka – Lingr, Hanousek – Ba Loua, Kubala, Vukadinović – Taiwo. Au intrat: Bolek, Smrz, Zhalizhko, Rundic, Putyera, Moravec, Tijani, Galuska, Stropek, Mangabeira, Bukata, Petran.

În precedentele amicale din Antalya, Universitatea Craiova înregistrase următoarele rezultate: 2-0 cu Eintracht Braunschweig (locul 4 în Liga a III-a germană), 0-1 cu FC Aarau (locul 7 în liga a II-a elveţiană), 1-3 cu Pogon Szeczyn (locul 3 în prima ligă poloneză) și 0-3 cu Zaglebie Lubin (locul 10 în prima ligă poloneză). Sâmbătă, echipa din Bănie încheie stagiul din Turcia. Primul meci oficial al oltenilor în 2020 va fi cu Gaz Metan Mediaş, vineri, 31 ianuarie, de la ora 20, pe stadionul „Ion Oblemenco”.