Kvitova – Osaka, finala feminină la Australian Open

0
338

Finala feminină de anul acesta la Australian Open va fi între cehoaica Petra Kvitova şi japoneza Naomi Osaka. Ambele sunt în premieră în ultimul act la turneul de la Melbourne şi ambele au şansa, în caz că se vor impune, să treacă pentru prima dată pe primul loc în clasamentul WTA. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum.

Petra Kvitova, 28 de ani locul 6 WTA, s-a calificat în finală fără set pierdut, iar în semifinale a trecut de americanca Danielle Rose Collins, cu 7-6(2), 6-0, după o oră şi 34 de minute de joc. Kvitova are în palmares două turnee de Mare Şlem, ambele la Wimbledon, în 2011 şi 2014.

Naomi Osaka, 21 de ani, locul 4 WTA, a eliminat în semifinale o altă cehoaică, este vorba de Karolina Pliskova, scor 6-2, 4-6, 6-4,  într-o oră şi 53 de minute. Osaka are deja în palmares un turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe Serena Williams în finala de anul trecut la US Open.

Anul trecut, finala de la Melbourne s-a jucat între Caroline Wozniacki şi Simona Halep, daneza impunându-se în 3 seturi.