Consilierii liberali au depus o inițiativă pentru ca elevii să beneficieze de gratuitate pe toate mijloacele de transport în comun

0
126

PNL Dolj rămâne consecvent în susținerea măsurilor ce pot sprijini actul educațional și își reafirmă deschiderea față de societatea civilă și propunerile acesteia. Astfel, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor, care a solicitat gratuitate pentru elevi pe toate mijloacele de transport în comun administrate de Primăria Municipiului Craiova, grupul consilierilor municipali PNL Craiova a depus astăzi, 23.01.2019, la sediul primăriei, o Inițiativă de Consiliu Local care preia propunerea apărută recent în spațiul public. Inițiativa are menirea de a modifica prevederile hotărârii nr. 144/2016, în sensul acordării de gratuitate elevilor pe toate mijloacele de transport în comun administrate de Primăria Municipiului Craiova.

În temeiul prevederilor Legii nr. 92/2007, cu modificările și completările ulterioare, precum si a prevederilor Legii nr. 215/2001 republicată și actualizată, cu modificările și completările ulterioare, grupul consilierilor PNL a solicitat Consiliului Local al Municipiului Craiova acordarea de gratuitate pentru elevi pe toate mijloacele de transport în comun operate de R.A.T. SRL prin înlocuirea continutului art. 1 (1) lit (d) din HCL nr. 144/2016 cu urmatoarea formulare:

“(d) gratuitate pe toate liniile de transport în comun R.A.T. SRL pentru elevii care frecventează cursurile de zi la instituţiile de învăţământ autorizate din municipiul Craiova; “

Considerăm că aceasta este o măsură în sprijinul accesului la educație și este obligatoriu a fi adoptată cât mai curând, în scopul eliminării discrepanțelor între copiii cu diferite posibilități materiale.

Pe lângă facilitarea accesului la educație, măsura are ca beneficiu colateral degrevarea traficului auto prin preluarea unui număr cât mai mare de elevi de către mijloacele de transport în comun, care, altfel, ar fi fost transportați de către parinți cu mașina personală la unitatea de învățământ.

De asemenea, va reamintim faptul că PNL Dolj a propus realizarea unui proiect pilot pentru introducerea de autobuze școlare, astfel încat transportul elevilor să se realizeze gratuit şi în condiții de maximă siguranță.

Biroul de presă PNL Dolj