Comisarul european Corina Crețu va vizita Centrul Comun de Cercetare din Ispra

0
111

Joi, 24 ianuarie, comisarul european Corina Crețu are ca principală destinație Centrul Comun de Cercetare (Joint Research Centre – JRC), serviciul științific intern al Comisiei Europene. Comisarul pentru politică regională va vizita sediul JRC de la Ispra, din Italia, localitate aflată pe locul trei, după Bruxelles și Luxemburg, ca volum al activităților desfășurate de Comisia Europeană.

Înaltul oficial european va discuta cu dl. Vladimír Šucha, directorul general al JRC, o serie de aspecte legate de politicile UE, cum ar fi specializarea inteligentă pentru dezvoltarea avantajelor competitive ale fiecărei regiuni europene.

Comisarul Corina Crețu se va întâlni și cu comunitatea de experți români din Ispra și va lansa “Semestrul românesc“, o inițiativă de promovare a culturii și tradițiilor țării ce deține Președinția rotativă a Consiliului UE. Astfel, în cadrul fiecărei Președinții, oficialii JRC organizează diverse activități culturale, începând cu o ceremonie de deschidere la sediul Centrului.