Victimele vitezei

1
179

Beatrice Secu, tânăra de 17 ani al cărei destin s-a frânt brusc, sâmbătă dimineaţa, în urma unui accident de circulaţie petrecut în Băileşti, a fost înmormântată ieri. Tot ieri a fost externat şi şoferul care a provocat accidentul şi care este cercetat, în stare de libertate, pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta este al patrulea accident mortal petrecut de la începutul acestui an, în timp ce în 2011 nu mai puţin de 74 de persoane au decedat în accidente de circulaţie.

Reamintim că tânăra Beatrice Secu a decedat sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 3.00, după ce maşina în care se afla, condusă de Andrei Găină, de 19 ani, tot din Băileşti, s-a izbit violent de un stâlp din beton. Poliţiştii au stabilit că tânărul conducea cu viteză şi, în plus, mai şi băuse, întrucât mirosea a alcool. Andrei Găină a fost transportat la spital, unde i s-au recoltat şi probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Reprezentanţii IPJ Dolj spun că va mai dura până când vor primi rezultatele. “Încă nu am primit rezultatele de la Institutul de Medicină Legală cu privire la alcoolemia conducătorului auto şi va mai dura câteva zile. Cercetările sunt continuate în cauză cu tânărul în stare de libertate”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Beatrice Secu, care era şi fotomodel, a fost înmormântată ieri, în Băileşti.

74 de persoane decedate anul trecut în accidente rutiere

Din nefericire, astfel de tragedii se produc destul de des la nivelul judeţului Dolj. Potrivit datelor furnizate de reprezenţii Serviciului Rutier Dolj, pe parcursul anului 2011 s-au înregistrat 270 de accidente grave, în care şi-au pierdut viaţa 74 de persoane, alte 234 fiind rănite grav, cifrele fiind în creştere faţă de anul precedent. În ciuda acţiunilor preventive executate în trafic, poliţiştii de la Rutieră spun că principala cauză ce stă la baza producerii accidentelor grave este viteza – fie că este vorba de viteză excesivă, fie că aceasta nu este adaptată la condiţiile de drum. A doua cauză o reprezintă traversările neregulamentare, pe locul trei fiind neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului. Din nefericire, 2012 este abia la început şi deja şi-au pierdut viaţa patru persoane, victime ale unor accidente de circulaţie, poliţiştii anunţând că îşi vor intensifica acţiunile de prevenire atât în Craiova, cât şi la nivelul judeţului.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.