Nou-născut decedat, găsit într-o ghenă

0
142

Descoperire macabră, ieri, în cartierul craiovean Rovine. Cadavrul unui nou-născut a fost găsit într-o ghenă, de lângă blocul J16. Cel care a dat peste trupul neînsufleţit a fost un bărbat ce căuta prin gunoaie. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a o identifica pe mama bebeluşului şi pentru a stabili condiţiile în care s-a produs decesul.

Este greu de imaginat că o mamă ar putea să-şi arunce la gunoi copilul pe care l-a purtat în pântece nouă luni, indiferent de condiţiile în care trăieşte, pentru că există alte soluţii. Mai mult, dacă bebeluşul s-ar fi născut mort, ar fi trebuit să aibă parte de o înmormântare creştinească, nu să fie aruncat, cu sânge rece. Tocmai de aceea, ipoteza unei pruncucideri este serios analizată de oamenii legii, în cazul descoperirii macabre din cartierul craiovean Rovine.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că au fost sesizaţi prin serviciul apel de urgenţă 112, ieri, în jurul orei 10.30, de un craiovean, care a povestit că la tomberonul de gunoi de lângă blocul J16, din cartierul Rovine, în vecinătatea fabricii de pâine, a dat peste cadavrul unui bebeluş. Cel care a făcut macabra descoperire era un bărbat necăjit, care căuta de obicei prin gunoaiele din zonă. A văzut o pungă albastră, destul de grea, în interiorul tomberonului, a scos-o afară, iar când a desfăcut-o s-a trezit în faţa cadavrului.

Un echipaj de poliţişti ai Secţiei 4 Craiova a fost trimis la faţa locului, tot acolo ajungând şi o autospecială SMURD. Medicii n-au putut face altceva decât să constate că era vorba despre o fetiţă decedată, care fusese născută la termen şi care nici măcar nu avea cordonul ombilical tăiat. Pe micul trup, neînsufleţit, nu au fost observate semne vizibile de violenţă.

“La finalizarea cercetării la faţa locului, cadavrul, care nu prezenta urme de violenţă, a fost ridicat şi transportat la morgă, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului. În funcţiile de concluziile medicilor legişti, urmează să se facă încadrarea juridică a faptei”, ne-a declarat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Între timp, oamenii legii au demarat verificările pentru a o găsi pe cea care i-a dat viaţă micuţei, femeia fiind cea care ar putea lămuri lucrurile.

Locatarii din zonă sunt terifiaţi de descoperirea făcută şi o condamnă cu toţii pe mamă, deşi ancheta în cauză este abia la început. Oamenii susţin că acesta ar fi putut face orice, putea să abandoneze copilul într-un loc unde să fie găsit, numai să nu-l omoare şi să-l arunce la gunoi.