Ştiinţa a marcat, dar a făcut 0-0 în Gruia

0
552

După un asemenea meci, precum cel din Gruia, ca suporter al Craiovei ai trăiri diverse, sentimente amestecate. Să fii frustrat că mingea şutată de Bic a intrat în poartă, în ultimul minut și nu s-a acordat gol? Putem fi, că trecem totuşi în 2021 şi peste tot e VAR sau goal-line, nu mai suntem în 96, la şutul lui Dorinel cu Bulgaria, sau în 66, în finala Mondialului. Pe de altă parte, am avut noroc în vară, când mingea lui Cicâldău a fost deviată în poartă de Camora, tot pe final, deci nu e totul împotriva noastră. Şi, totuşi, nu le poţi reproşa arbitrilor că nu şi-au asumat acordarea golului, nu puteau fi siguri.

Să fii nervos, că n-am jucat la fel de prudent şi cu FCSB şi am fi reuşit şi atunci măcar o remiză strategică? Greu de spus, fiindcă CFR şi FCSB sunt două echipe diferite. Pe cei de la CFR dacă îi inviţi la joc îi încurci, nu ştiu cum să reacţioneze, rămând numai cu varianta fazelor fixe, pe când FCSB are imaginaţie ofensivă, te poate desface oricând. Trebuia să fim mai controlaţi şi cu FCSB, dar primisem gol, s-ar fi reproşat în acel caz că nu am ieşit la joc când nu mai avea nimic de pierdut. Problema e că echipa a părut  că nu se mai află pe teren deloc în ultima jumătate de oră cu FCSB.

Să fii dezamăgit că nu s-a luat revanşa după titlul pierdut în vară? Nu există revanşă pentru aşa ceva, poate decât într-o situaţie similară, acum era un simplu derby de clasament, la jumătatea sezonului. CFR ne-a suflat un titlu şi o Supercupă, ambele pe teren propriu, aşa că şi dacă-i batem 20 ani la rând la ei acasă nu ne revanşăm, dacă nu vor fi meciuri decisive.

Să fii nedumerit că nu am riscat mai mult, fiindcă părea că se poate? Cei de la CFR se aşteptau ca Universitatea să atace mai mult, pregătiseră meciul în paradigma asta, le şi convenea. Şi cu FCSB ni se părea că putem mai mult, după prima repriză, şi când am văzut ce am păţit, mai degrabă trebuie să ştim să jucăm la rezultat astfel de meciuri. Iar rezultatul ne putea fi favorabil în Gruia, dacă golul ar fi fost validat.

Să avem și motive de bucurie după asemenea meci? Am încercat să construim, atât cât îți permiți cu echipă setată defensiv precum CFR, dar mai ales am remarcat schemele la cornere, cu care i-am surprins in prima repriză, păcat că Mamut și Bălașa n-au fost mai inspirați.

Să fii stupefiat că o echipă care se bate la titlu pur şi simplu se topeşte fizic după o oră de joc? Corect, fiindcă s-a constatat acest lucru în mai multe meciuri. Echipa s-a lungit de multe ori dacă vrea să menţină ritmul, altfel se strânge în apărare şi dă impresia că nu are forţă nici măcar de contraatac. Pe de altă parte, am văzut o răbufnire pe final, aşa cum se petrecuse în vară, necaracteristică echipelor vlăguite. Dar, cine ştie, poate obosiseră şi gazdele.

Să fii mulţumit că echipa a arătat caracter după ce pierduse cu FCSB? Nu ştiu dacă se poate spăla o asemenea ruşine de meci nici dacă se câştiga în Gruia. Aşa cum nu puteam vorbi de o revanşă pentru titlul pierdut, dacă am fi învins acum.

Să fii intrigat că Papură a făcut numai 2 schimbări? E cel puţin ciudat, fiindcă toată lumea recunoaşte că echipa suferă la capitolul fizic, situaţie în care ar trebui să profiţi că acum se fac 5 înlocuiri şi să introduci cât mai mulţi jucători odihniţi.  La fel proceda însă şi Bergodi, semn că niciunul dintre antrenori n-a considerat nici pe departe că lotul este unul de titlu, având încredere numai în câţiva jucători şi au mers pe mâna lor, chiar dacă erau epuizaţi, decât să rişte cu cei de pe bancă. E clar că putem fi resemnaţi în privinţa titlului cu actualul lot. Sunt prea puţini jucători decisivi, prea mulţi jucători care nu ajută cu nimic echipa.

Să fii dezamăgit că nu am marcat în cele două derby-uri? Categoric. Dar poţi uita că anul trecut, pe vremea lui Piţurcă, am fost penibili când n-am tras niciun şut pe poartă nici cu CFR şi cu FCSB? Măcar acum jucăm, am avut ocazii, le-am avut pe primele cu FCSB, am avut mai multe decât CFR.  Te poţi supăra că Mamut a ratat două ocazii cu FCSB şi una cu CFR? Da, dar nu pe el. La ce face în teren, nu-i poţi reproşa nimic. Îşi dă viaţa pentru echipă, e kamikaze, face aproape tot, cu excepţia principalei cerinţe a jobului: golul. Dar dacă era şi golgheter, la cum joacă, nu mai ajungea la Craiova, ci prin Bundesliga sau Premier League. Aşa că trebuie să avem răbdare cu el, măcar până revine Koljic, şi să sperăm că atacanţii de bandă vor specula zbaterile croatului sau vom aduce unii care sunt capabili să facă asta.

E anul locului 2 pentru Craiova. Putem fi mândri de postura de vicecampioni en-titre şi de iarnă, şi dezamăgiţi că nu am fost primii în fiecare caz. Dar mai ales în vară.

CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0

CFR Cluj: Bălgrădean 7 – Manea 5 (75 Susic) 5, Burcă 7, Vinicius 7, Camora 6 – Deac 6, Soares 5 (Păun ’82), Djokovic 5 – Gâdea (9 Chipciu 4, Pereira 5), Debeljuh 4, Costache 4 (Itu ’81). Antrenor Edward Iordănescu.

Craiova: Pigliacelli 6 – Vlădoiu 6, Bălaşa 6, Papp 6 (70 M. Constantin) 6, Bancu 6 – Nistor 6, Bic 6, Cicâldău 6 – V. Constantin 6 (56 Bărbuţ) 6, Mamut 6, Ofosu 6. Antrenor Corneliu Papură.

Arbitru: Radu Petrescu 6.