Tecău şi Rojer, campioni mondiali ai probei de dublu în 2015

0
154

Federaţia Internaţională de tenis (ITF) a anunţat, ieri, laureaţii anului 2015, printre aceştia numărându-se Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, care au fost desemnaţi “campioni mondiali” ai sezonului la dublu.

Tecău şi Rojer au câştigat în 2015 turneele de la Rotterdam şi Wimbledon, precum şi Turneul Campionilor de la O2 Arena din Londra, fiind finalişti la Nisa şi la Sydney. Perechea rămâno-olandeză a fost cea mai bună echipă în 2015.

“Este o mare satisfacţie şi o mare realizare să închei anul ca jucător campion mondial pentru a doua oară în cariera mea (n.r. – şi în 2002, ca junior). Ne-am îmbunătăţit jocul la toate aspectele şi suntem fericiţi că evoluăm în direcţia corectă. Asta am visat şi este motivant să continuăm şi să încercăm să ne forţăm limitele din nou”, a declarat tenismenul român.

“Sunt foarte fericit de cum a mers întregul an. Este o mare satisfacţie că am obţinut aceste rezultate cu colegul meu Horia după atât de multă muncă depusă”, a declarat, la rândul său, olandezul.

Americanca Serena Williams, locul 1 WTA, pentru a şasea oară, şi sârbul Novak Djokovici, locul 1 ATP, a cincea oară, au primit titlurile de campioni mondiali în 2015 la simplu, în timp ce elveţianca Martina Hingis şi indianca Sania Mirza au primit titlul similar la dublu feminin.

Cei şase campioni îşi vor primi premiile în cadrul unei gale organizate la 31 mai 2016, în timpul turneului de la Roland Garros.