100 de elevi din Filiaşi au făcut o excursie virtuală la Muzeul „Grigore Antipa”

0
219

Elevii din Filiaşi au fost primii care au experimentat tururile virtuale la Muzeul Antipa în Săptămâna Voluntariatului Orange. De la prima oră, încă din prima zi a proiectului, voluntarii Orange au sosit la Muzeul „Grigore Antipa” unde aşteptau plini de emoţie să înceapă transmisia şi să intre în direct cu elevii de la Școala Gimnazială Filiaşi. Prin intermediul tehnologiei 4G şi al internetului, voluntarii au prezentat în direct copiilor exponatele din muzeu.

Săptămâna voluntariatului, proiect organizat de trei ani, implică angajaţii companiei în acţiuni care să ajute comunitatea. Anul acesta, partenerul principal a fost Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Bucureşti, a cărei expoziţie recunoscută la nivel naţional a fost văzută în direct prin vizite virtuale de către elevii din cinci şcoli din ţară. Una dintre unităţile de învăţământ ai cărei elevi au văzut în direct expoziţia muzeului a fost chiar Școala Gimnazială Filiaşi.

Elevii, impresionaţi de turul virtual al muzeului

Elevii au fost impresionaţi încă de la primul „Salutare, copii!” auzit de la Bucureşti şi au fost foarte captivaţi de turul virtual la care au asistat, mai ales pentru că mare parte dintre ei nu au mai vizitat înainte niciun alt muzeu. Prin această excursie virtuală, copiii au aflat multe informaţii noi despre mediu şi fauna lumii, au învăţat despre mastodontul american, despre animalele din Marea Neagră sau Delta Dunării, despre viaţa în savană, în tundră sau în cel mai mare deşert al lumii. Ceea ce i-a impresionat însă cel mai mult a fost scheletul gigant Deinotherium gigantissimum, o rudă a elefantului. Proiectul a fost posibil cu sprijinul specialiştilor de la Muzeul „Grigore Antipa”, care şi-au oferit toată disponibilitatea de a fi alături de voluntari la fiecare repetiţie şi tur live şi care le-au explicat cu răbdare şi cu înţelegere despre exponatele muzeului.

„Am fost foarte bucuroşi să aflăm că suntem implicaţi în proiectul Săptămâna voluntariatului Orange şi că vom găzdui acest eveniment. În şcoala noastră, peste 100 de copii au participat la tururile virtuale de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, iar elevii au fost impresionaţi şi captivaţi de ceea ce voluntarii Orange le-au prezentat. Apreciem foarte mult iniţiativa şi ne bucurăm că astfel copiii au reuşit să vadă animalele şi lucrurile interesante expuse în muzeu, la care nu ar fi avut acces în mod normal”, a declarat Alina Ștefănescu, învăţătoare la Școala Gimnazială Filiaşi.

Au fost implicate mai multe şcoli din ţară

În Săptămâna voluntariatului, expoziţia Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Bucureşti a fost văzută prin intermediul tururilor virtuale de elevii din cinci şcoli din România. Acestea sunt Școala Gimnazială Filiaşi – judeţul Dolj, Școala Gimnazială „Anişoara Odeanu”, Lugoj, judeţul Timiş, Școala Gimnazială “Horea, Cloşca şi Crişan”, Turda – judeţul Cluj, Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamţ – judeţul Neamţ, Școala Gimnazială Ghimbav – judeţul Braşov.

Peste 600 de copii din aceste şcoli au avut parte de excursia virtuală la Muzeul „Grigore Antipa”, iar alături de angajaţii Orange au fost şi Adrian Sînă de la Akcent, Călin Goia de la Voltaj şi actorii Ioana Ginghină şi Dragoş Bucur care la fiecare final de transmisie au intrat în dialog direct cu elevii. Copiii i-au recunoscut imediat şi s-au bucurat foarte mult că au putut dialoga cu vedetele pe care de obicei le văd doar la televizor şi că acestea au fost acolo doar pentru ei. Evenimentul a fost organizat de către Orange România, cu sprijinul Salvaţi Copiii România.