Patru irakieni care voiau să intre ilegal în țară, opriți la Calafat

0
180

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Calafat au descoperit patru cetăţeni irakieni care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi în mijloace de transport, trei dintre ei într-o mașină, iar al patrulea în trenul internaționale ce circulă pe relația Sofia – Budapesta. Aceștia au fost returnați pe teritoriul Bulgariei pentru dispunerea măsurilor legale.

Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Dolj au anunțat că, duminică seara, în jurul orei 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară pentru efectuarea formalităților de frontieră, la volanul unui autovehicul marca Renault, cetăţeanul apatrid Ismail Z., în vârstă de 43 de  ani, posesor al unui permis de şedere eliberat de autorităţile elveţiene. La controlul de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, în compartimentul destinat călătorilor, pe podea, între scaune, au fost descoperite două persoane de sex masculin şi una de sex feminin care au declarat verbal că sunt cetăţeni irakieni şi că intenţionau să ajungă fraudulos într-o ţară din vestul Europei în căutarea unui loc de muncă.

Prins cu documente false în trenul internațional

În plus, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat vineri seara, pe sensul de intrare, călătorind cu trenul internaţional de persoane pe ruta Sofia – Budapesta, o persoană de sex masculin, care a prezentat la controlul de frontieră un paşaport eliberat de autorităţile din Danemarca. Cu ocazia verificării documentului de călătorie s-a constatat că paşaportul era falsificat prin înlocuirea filei informatizate. În urma cercetărilor efectuate în comun cu poliţia de frontieră bulgară, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean irakian în vârstă de 30 de ani şi se numeşte Aziz R.

„Conform protocolului româno-bulgar, toate cele patru persoane, precum și documentele lor au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a precizat comisar șef Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.