Accident provocat de un craiovean băut la volan

0
320

Un craiovean de 60 de ani a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, sâmbătă dimineața, în urma unui accident provocat de un tânăr de 22 de ani, care urcase băut la volan.

Evenimentul, în care au fost implicate mai multe autoturisme, s-a petrecut duminică dimineața, în jurul orei 5.30, pe strada „Tabaci” din Craiova. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri ajunşi la faţa locului, s-a stabilit faptul că Lorenzo Ilie, de 22 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism BMW pe strada „Tabaci”, la efectuarea manevrei de depăşire, neregulamentară, peste marcajul longitudinal dublu continuu, a unui alt autoturism, condus în aceeaşi direcţie de mers, de Valentin Mazilu, a acroşat un Opel, şi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens unde a lovit un alt autoturism, staţionat, la volanul căruia se afla Anghel Constantin, de 60 de ani, din Craiova.

În urma impactului, autoturismul lui Constantin  a fost proiectat în alte două mașini staţionate. După producerea accidentului, Ilie Lorenzo a părăsit locul faptei, fără încuviinţarea organelor de poliţie şi a revenit în jurul orei 6.00. În urma accidentului, Constantin Anghel a fost rănit, fiind transportat la spital.

În urma testării alcoolscopice a lui Lorenzo Ilie a rezultat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său oamenii legii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.