Mihalache, Muraru, Marinescu, Scutaru şi Tatiana Niculescu Bran, numiţi consilieri prezidenţiali

0
336

Preşedintele Klaus Werner Iohannis a semnat, ieri, decretele de numire în funcţia de consilier prezidenţial pentru Sorin-Dan Mihalache, Dan-Andrei Muraru, Cosmin-Ştefan Marinescu, Tatiana Niculescu Bran şi Adrian-George Scutaru, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Tatiana Niculescu Bran

 a fost, între 1995 şi 2004, redactor la Radio BBC World Service, Secţia Română de la Londra, iar între 2004 şi 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti. Dan Mihalache este actual secretar general adjunct al PNL pe probleme de strategie şi analiză politică. Mihalache a fost ziarist la începutul anilor ’90 şi ulterior s-a implicat în partidul Alianţa pentru România. Între 2001 şi 2004 a fost consilier al premierul Adrian Năstase, din 2006 observator la Parlamentul European, iar din 2007 europarlamentar.

Cosmin Marinescu, conferenţiar universitar la Academia de Studii Economice, a fost consilier al ministrului Finanţelor, Daniel Chițoiu, şi secretar general adjunct al PNL. În urma ruperii de PNL a aripii Tăriceanu, Marinescu a rămas în PNL şi s-a ocupat de coordonarea programelor economice promovate de liberali. George Scutaru, fost lider al deputaţilor PNL, a fost jurnalist al agenţiei MEDIAFAX din 1993 până în 1998, când a devenit consilier al preşedintelui ApR, Teodor Meleşcanu, formaţiune politică la care şi-a depus şi adeziunea. În 2001 Scutaru devine membru al PNL, în urma fuziunii cu ApR, şi obţine în 2002 funcţia de preşedinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzău. Din 2010 şi până anul acesta a condus organizaţia judeţeană a PNL Buzău.

Andrei Muraru

Andrei Muraru, fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Muraru istoric şi s-a remarcat prin demararea investigaţiilor şi iniţierea procedurilor judiciare împotriva torţionarilor regimului comunist. A fost, timp de un an, între 2006 şi 2007, consilier în cadrul cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu.