Poluare pe Dunăre, în dreptul localității Gruia – Apele Române Jiu au intervenit pentru stoparea acesteia

0
369

Echipele de la Apele Române Jiu  au intervenit timp de cinci ore, în zona Gruia, pentru limitarea poluării și identificarea poluatorului.

Pe suprafața apei, la kilometrul 851 al Dunării, a fost semnalată, aseară, o substanță uleioasă, în zona localității Gruia.  Poluarea a fost anunțată de către partea sârbă, iar reprezentanți ai Laboratorului de Calitate a Apelor și ai Inspecției Bazinale de Apă s-au deplasat imediat la fața locului pentru a preleva probe de apă. Pentru a preveni extinderea substanței poluante, echipele Apelor Române au intervenit pe suprafața apei cu bărci, cu material specifice combaterii poluărilor accidentale. Totodată, reprezentanții Hidroelectrica S.A (administratorul Porților de Fier) au acționat pentru depoluare în zona lacului de acumulare.

S-a acționat: echipa operativa din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor  Mehedinti, compusă din 15 agenți hidrotehnici au acționat cu material absorbant spill sorb aproximativ 200 kg între km fl. 848-852 în zona localității Gruia.

Mentionăm că, în prezent, s-a finalizat acțiunea de îndepărtare a produsului uleios de pe suprafața apei, stopând astfel deplasarea în aval.  Reprezentații S.G.A Mehedinti au monitorizat secțiunea km fl. 836-863, aval baraj PF II, între km fl. 836-848 si km fl. 852-863 și nu s-au identificat dispersii de produs uleios.

Pe teritoriul judetului Dolj s-a monitorizat permanent zona Drincea-Cetate-Calafat a fluviului Dunărea și nu au fost observate irizații uleioase

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Jiu împreună cu Poliția de Frontieră, Poliția Căpităniei Navale, continuă acțiunile de verificare și control pentru identificarea poluatorului.