Scădere a procentului de infectare cu COVID – 19, la copii şi tineri

0
436
Procentul cazurilor la copii şi tineri , raportat la numărul total de cazuri de infectare cu COVID – 19, a scăzut  cu 0,1 puncte la 14 zile, după închiderea generală a şcolilor din România.  Conform edupedu.ro, analiza datelor oficiale arată că procentul cazurilor la copii și tineri, cu vârste între 0-19 ani, în numărul total de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 a scăzut cu 0,1 puncte la 14 zile după închiderea generalizată a școlilor din România și trecerea lor la învățământ 100% online. Scăderea nu este una de amploare, dar statistic este cea mai mică valoare procentuală înregistrată de la 14 septembrie până acum.

În momentul închiderii școlilor (9 noiembrie 2020) acest procent al tinerilor și copiilor din grupa 0-19 ani în numărul total de cazuri de infectare din România era de 6,11. După două săptămâni, procentul a scăzut la 6,01, marcând o scădere de 0,1 puncte în acest interval. Închiderea școlilor a fost o măsură completată de către autorități și cu alte măsuri menite să reducă rata de infectare. Această rată de infectare în rândul copiilor și tinerilor este importantă pentru că premierul Ludovic Orban a declarat că unul dintre motivele pentru care au fost închise școlile și limitată mișcarea pe timpul nopții a persoanelor a fost faptul că “adolescenții sunt răspândaci de virus”. Edupedu.ro  prezintă o statistică, însoţită de grafice ale  situaţiei existente în acest moment. Astfel, numărul cazurilor de infectare la grupa de vârstă 10-19 ani este în ușoară scădere în ultimele două săptămâni (9-22 noiembrie), față de vârful atins în săptămâna 2-8 noiembrie, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Pe grupa de vârstă 0-19 ani numărul mediu zilnic în ultimele două săptămâni a fost constant – 442 de cazuri înregistrate pe zi, potrivit datelor oficiale analizate de Edupedu.ro.

Numărul cazurilor se menține constant ridicat după data de 3 noiembrie.

Foto: grafice edupedu.ro