Alb-albaştrii sub lupă – meciul de la Botoşani

0
241

Pigliacelli – Deşi gazdele au avut câteva ocazii, în prima repriză, nu s-a tras vreun şut pe poarta Craiovei. Pigliacelli a avut totuşi două intervenţii bune, la o centrare periculoasă şi la pasa prea scurtă a lui Bic.

Vlădoiu – A început slab, cu un galben luat devreme şi au fost ceva probleme în zona lui.  Pierde mingea aiurea şi îşi expune echipa, aşa cum a fost şi când Rodriguez îl deposedează şi se duce cu şut la poartă. Are şi câteva centrări bune, dar şi unele ocazii risipite, când putea să-şi alimenteze atacanţii cu assist-uri. N-a făcut un meci bun.

Bălaşa – Şi el a încasat un avertisment din primele minute, au fost ceva probleme şi pe defensivă, dar nu s-a primit gol. Nu trebuia să execute acea lovitură liberă, fiindcă era mai degrabă pentru stângul lui Mamut, ori Bălaşa a tras exact pe direcţia lui Pap, a fost pasă la portar.

M. Constantin – Câteva ezitări din care gazdele au intrat în posesie şi în situaţii favorabile. Îl pierde pe atacantul advers la corner, fază fixă, în prima parte, atunci ce aşteptări să mai ai când e prins pe viteză? Are şi el apoi ocazie de gol, dar mingea trimisă cu capul din 6 metri nu prinde poarta, la centrarea lui Vlădoiu. El şi Bălaşa au abuzat de multe ori de diagonale, în condiţiile în care mijlocaşii au fost previzibili, s-au invitat unul pe altul la minge, nu şi-au asumat responsabilitatea construcţiei. S-a mai schimbat ceva după introducerea lui Cicâldău.

Vătăjelu – N-a făcut un joc rău, dar a avut câteva scăpări şi a fost prea reţinut în prima repriză, a ezitat uneori să pătrundă sau să centreze, a avut şi ocazia unui şut în repriza a doua, dar a jucat la siguranţă. Când va înceta să mai dea indicaţii, să fie atent la jocul altora în loc să-şi corijeze erorile proprii, atunci se va apropia de evoluţiile de altădată. Deocamdată, pentru el e deschis primul 11 numai când lipseşte Bancu sau când este nevoie de acoperire în cealaltă bandă.

Bic – Un meci decent al său, a alergat mult la mijloc, pasează bine, dar uneori este deconectat şi dă pase riscante, cum a fost cea spre Pigliacelli. Trebuie să evite să-şi pună adversarul pe contră când Craiova are poziţii avansate, pe tranziţia pozitivă. Când are culoar trebuie să nu ezite să urce precum la faza din repriza secundă, când şi-a prelungit prea mult mingea, probabil i-a şi sărit.

Nistor – Distribuit într-o zonă mai avansată faţă de perioada cu Bergodi, parcă l-a prins jocul de multe ori cu spatele la poarta adversă, nu se descurcă la fel ca atunci când are jumătate de teren în faţă. În schimb, a avut mult mai multe oportunităţi de a finaliza, dar nu a dat gol. Pe recuperarea lui Câmpanu, n-a tras cu stângul din poziţie clară de gol, şi-a bătut joc de acea mare ocazie. A mai avut şi altele, dar nu le-a speculat, una trasă în plasa laterală, din situaţie favorabilă. Multe pase greşite la el, în momente în care era nevoie de precizie.

Căpăţână – Evoluţiile sale confirmă opinia Cuvântului Libertăţii privind achiziţiile din ultima zi de mercato. S-a ales cantitatea în locul calităţii. Şi dacă venea un singur jucător, dar unul de valoare (să zicem, Măţan), pe care să fi fost cheltuiţi toţi banii daţi pe cei 4, era OK. S-au adus în schimb 4 rezerve, şi numai de la Mamut se poate spera la ceva. Căpăţână dovedeşte la fiecare apariţie că nu are valoare de Universitatea Craiova. La Botoşani a bifat o nouă evoluţie modestă, dar măcar am văzut primul său şut pe poartă, unul doar pentru caseta tehnică. Sunt jucători care au nevoie de timp pentru a se adapta, dar problema lui este modul cum gestionează posesia. Un inter care are nevoie de atâtea atingeri ca să „liniştească” mingea şi care are obiectiv doar să scape de ea nu poate rezista la Craiova.

Cicâldău – Probabil nu a putut juca mai mult, altfel era nevoie de el mai devreme pe teren. Chiar dacă a schimbat oarecum jocul echipei, atunci când putea să finalizeze nu a făcut-o, fiindcă avea mingea pe stângul. Şut pe portar la lovitura liberă din final, la fel ca Bălaşa în prima parte. De fapt, este inexplicabil cum jucătorii Craiovei aleg să execute fără intensitate aceste lovituri de la peste 25 de metri, când de acolo unica şansă de a marca este şutul puternic, execuţia în forţă, altfel mai bine centrezi în careu.

Câmpanu – Nu făcuse o repriză rea, îşi trecuse în cont două acţiuni destul de bune, inclusiv acea recuperare pentru Nistor. Şi mai rău a fost când am văzut prestaţia celui care l-a înlocuit, Bărbuţ. Destul de uşor depăşit pe apărare, este cam firav, de altfel, nu prea rezistă în dueluri.

Bărbuţ – Continuă să dezamăgească, n-a adus nimic, n-a scos adversari din joc, n-a oferit centrări de calitate, nici în fazele simple nu s-a descurcat. Are acel şut cu stângul din final, în capul unui apărător. Enervant de modest şi de dezinteresat, se apropie de Ivan ca atitudine.

Ofosu – Pe un teren familiar, a făcut un meci deplorabil. Din ce a arătat, putem să-l introducem uşor la capitolul „ţepe”. Când aduci un jucător străin de 30 de ani trebuie să-ţi facă diferenţa, nu să fie mai slab decât juniorii clubului. Ofosu a fost în acest meci tot jucătorul Botoşaniului, chiar dacă a îmbrăcat tricoul Craiovei.

V. Constantin – Putea fi introdus mai devreme şi mai de mult, mai ales că mulţi care au avut şanse în faţa lui nu au arătat nimic. Excelentă pasa pentru Mamut la ocazia din finalul meciului.

Mamut – Joc consistent al atacantului croat, este activ, apare pe construcţie, presing, combinaţii. Uneori chiar este prea altruist, scoate în prima parte mingea pe 16 metri, deşi  putea pivota şi şuta. Din păcate, nu marchează, deşi a avut cel puţin 8 ocazii de gol de când a venit la Craiova, jumătate create chiar de el. Paradoxal, are o finalizare mult mai bună cu dreptul, de la 20 de metri, după o preluare dificilă, decât cea cu stângul, piciorul său de bază, la ocazia din prelungiri, pe acel contraatac. Nu a cerut penalty, deşi a fost tras clar de tricou în careu de portarul gazdelor.