Şansă de revanşă pentru SCM Craiova, în grupele Cupei EHF

0
66

Campioana en-titre a competiţiei va întâlni Podravka Vegeta Koprivnica, echipa croată care a eliminat-o din preliminariile Champions League, precum şi formaţiile Super Amara Bera, din Spania şi Nykobing Falster Handbold, din Danemarca

Tragere la sorţi destul de accesibilă pentru campioana en-titre a Cupei EHF, SCM Craiova, în grupele actulei stagiuni a competiţiei. În primul rând, Zamfir şi compania au ocazia de a se revanşa în faţa formaţiei care le-a stricat practic începutul de sezon, Podravka Vegeta Koprivnica. Eliminarea dramatică din play-off-ul Champions League în faţa formaţiei croate a fost resimţită acut şi pentru o perioadă neaşteptat de lungă de echipa din Bănie, după cum recunoştea şi tehnicianul Bogdan Burcea. În grupa din Champions League cu Gyor, Krim Ljublijana şi Thurringer, Podravka avea să termine pe ultima poziţie, care, de altfel, a şi direcţionat-o către grupele Cupei EHF. Formaţia croată a făcut parte, la tragerea la sorţi de ieri, de la Viena, din prima urnă valorică, dedicată tocmai echipelor provenite din Liga Campionilor, Podravka fiind cea mai slab cotată formaţie din cele 4. Pe lângă croatele din lot, la Podravka mai evoluează două rusoaice, două sârboaice şi o bielorusă. SCM Craiova a făcut parte din urna a doua, alături de Esbjerg, Siofok şi Besancon, iar managerul clubului din Bănie, Petrişor Albu, a fost unul dintre cei doi invitaţi la efectuarea tragerii la sorţi, alături de oficialul lui Esbjerg.

Super Amara Bera Bera este o formaţie bască, din San Sebastian, care a eliminat în turul preliminar formaţia maghiară Dunaujvarosi cu scorul general 48-41. Lotul este compus din jucătoare autohtone, chiar din Ţara Bascilor, plus 4 brazilience, o argentiniancă, Elke Karsten, cea mai bună marcatoare a echipei, şi o cubaneză. Dintre brazilience, extrema Franca da Silva a evoluat acum câţiva ani la CSM Bucureşti. Bera Bera este acum pe locul 6 în Spania, dar la numai un singur punct de lider.

Echipa daneză Nykobing Falster Handbold a eliminat în tururile anterioare formaţia suedeză Hoors, cu scorul general 54-47, şi pe cea slovacă Iuventa Mihalovce, cu scorul general 58-48. La Nykobing, pe lângă jucătoarele daneze mai sunt în lot: 4 suedeze, printre care vedetele echipei, gemenele Emelie şi Johanna Westberg, 2 japoneze, o olandeză şi o norvegiancă. Nykobing ocupă momentan locul 3 în campionatul danez, depăşindu-le pe celelalte 3 echipe prezente în grupele Cupei EHF, Esbjerg, Viborg şi Ikast, iar anul trecut a învins-o pe CSM Bucureşti în grupele Champions League. Practic, cea mai accesibilă grupă pentru SCM Craiova ar fi fost cu: Podravka, Viborg şi Kuban.

Burcea: „Ca să avem șanse să trecem de grupă, ne trebuie întăriri”

Bogdan Burcea, antrenorul SCM Craiova, spune că grupa nu este tocmai una accesibilă, probabil ţinând cont şi de lotul subţiat de care dispune, dar şi de ghinionul avut în precedenta întâlnire cu Podravka, în play-off-ul disputat chiar pe terenul acesteia. Totodată, statutul de favorită nu o avantajează pe SCM Craiova. „Este o grupă cu adversari dificili. De fapt, consider că nicio echipă din cele care s-au calificat în grupe nu este accesibilă. Vor fi meciuri grele, însă prioritar pentru mine este ca fetele să se refacă și să începem faza grupelor într-o formă cât mai bună. Pe mine mă interesează echipe mea. Ca să avem șanse să trecem de grupă, ne trebuie întăriri. Lotul acum e decimat de accidentări și nu am avea șanse. Ne trebuie minim 3 victorii pentru a ne califica. Consider că Nykobing este favorita grupei. Cu Podravka vor fi alte meciuri, față de jocul din barajul pentru calificarea în Liga Campionilor” a declarat profesorul, după tragerea la sorţi de ieri, de la Viena. SCM Craiova s-a calificat în grupe după ce a eliminat, în dublă manşă, echipa germană Borussia Dortmund cu scorul general 38-35.

 

 

Programul Craiovei în grupa D:

Etapa I: 5/6.01.2019: SCM Craiova – Nykobing Falster Handbold

Etapa a II-a: 12/13.01.2019: Super Amara Bera Bera – SCM Craiova

Etapa a III-a: 19/20.01.2019: SCM Craiova – Podravka Vegeta Koprivnica

Etapa a IV-a: 26/27.01.2019: Podravka Vegeta Koprivnica – SCM Craiova

Etapa a V-a: 02/03.02.2019: Nykobing Falster Handbold – SCM Craiova

Etapa a VI-a: 09/10.02.2019: SCM Craiova – Super Amara Bera Bera

Grupele Cupei EHF

Grupa A:Bietigheim (Germania), Esbjerg (Danemarca), Storhamar (Norvegia), Măgura Cisnădie.

Grupa B: Savehof (Suedia), Siofok (Ungaria), Metzingen (Germania), Ikast (Danemarca)

Grupa C: Larvik (Norvegia), Besancon (Franţa), Viborg (Danemarca), Kuban Krasnodar (Rusia).

Grupa D: Podravka (Croaţia), SCM Craiova, Bera Bera (Spania), Nykobing (Danemarca).

Primele două clasate din cele 4 grupe se vor califica în sferturile de finală.