Actorul craiovean Emil Boroghină susține recitaluri la Cernăuţi, Bălţi şi Cahul

0
71

Emil Boroghină, Societar de Onoare al Teatrului Naţional din Craiova, se va deplasa în perioada următoare în Ucraina şi Republica Moldova, în cadrul proiectului „Glasurile patriei glasurile istoriei, glasurile poeziei”, dedicat Centenarului Marii Uniri, realizat în parteneriat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” şi cu Teatrul Nottara din Bucureşti.

Actorul craiovean va prezenta la Cernăuţi, sâmbătă, 24 noiembrie 2018, recitalul „Sunt suflet în sufletul neamului meu Limba română este patria mea”, iar în zilele de 7 şi 8 decembrie, recitalul „Treptele Unirii” la Cahul  și Bălţi. De menţionat că „Treptele Unirii” este programat în 28 noiembrie şi la Cluj, în ziua de deschidere a Festivalului Teatrelor Naţionale, organizat de Teatrul Naţional „Lucian Blaga”, la care vor participa toate teatrele naţionale din România, precum şi Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” de la Chişinău.

Apoi, la 1 Decembrie, va fi prezentat la Craiova, în Sala „Ion D. Sîrbu” a Teatrului Național „Marin Sorescu”, şi pe 2 decembrie, la Bucureşti, în Sala „George Constantin” a Teatrului Nottara, unde, pe 29 noiembrie, actorul va susține şi recitalul „Sunt suflet în sufletul neamului meu – Limba română este patria mea”.