Student la… Parlament

0
383

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj în parteneriat cu Universitatea din Craiova, Universitatea de Medicina şi Farmacie din Craiova şi Casa Studenţilor Craiova desfăşoară în perioada 22 noiembrie – 29 noiembrie 2013, proiectul „Student la… Parlament”, ce are drept scop implicarea activă a studenţilor în viaţa comunităţii.

În cadrul proiectului “Student la Parlament”, 40 de tineri participă la sesiuni de informare privind viaţa parlamentară , precum şi la excursii tematice la Parlamentul României. Participanţii în proiect sunt studenţi cu rezultate deosebite la învăţătură. Pe durata proiectului, studenţii craioveni se vor familiariza cu ceea ce înseamnă instituţia Parlamentului, se vor informa despre structura şi atribuţiile acestei instituţii. „În zilele de 22 noiembrie (ora 10.00 – 12.00) şi 23 noiembrie (ora 9.00 – 11.00) 2013, la Casa de Cultură a Studenţilor, se vor organiza dezbateri, la care vor participa senatori, deputaţi de Dolj dar şi cadre didactice de la Universitatea din Craiova. Tematica dezbaterilor va viza organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Parlamentului României – Senat şi Camera Deputaţilor, precum şi aspecte legate de istoria parlamentarismului.  Studenţii se vor informa asupra modului de funcţionare a unei comisii parlamentare şi de acţiune a grupurilor parlamentare. Precizez că, pe data de 28 noiembrie şi 29 noiembrie 2013, studenţii implicaţi în proiect vor vizita Parlamentul României”, a declarat Alina Ionescu, director executiv Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj.

“Trebuie să învăţăm să fim cât mai activi”

La rândul său, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Craiova, a spus că instituţia pe care o conduce susţine proiectul “Student la …Parlament”. „Ne bucurăm că facem parte din acest proiect, chiar dacă avem o contribuţie mai mică. Susţinem această acţiune şi chiar ne-am dori să facem astfel de stagii şi la nivelul instituţiilor locale din Craiova. Trebuie să învăţăm să fim cât mai activi”, a menţionat şi Silviu-Ionuţ Dumitrache, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Craiova.