Grupare specializată în înşelăciuni prin telefon destructurată de poliţiştii doljeni

0
430

O grupare specializată în înşelăciuni prin telefon, din care făceau parte şi doi deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, dar şi studenta la Medicină arestată la sfârşitul lunii septembrie a.c., a fost destructurată de poliţiştii doljeni. Patru persoane au fost reţinute pe 24 de ore, una este căutată şi un deţinut urmează să fie transferat din penitenciar în arestul IPJ Dolj pentru cercetări, suspecţii fiind acuzaţi că au înşelat 18 părţi vătămate din Dolj şi alte localităţi din ţară cu suma totală de 160.000 lei.

Poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Craiova sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au identificat un grup infracţional specializat în înşelăciuni prin telefon compus din Andrei Miron, de 25 de ani, din Câmpina, judeţul Prahova, Iulian Raea, de 34 de ani, din comuna Nana, judeţul Călăraşi, ambii încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, Anamaria Costea, de 18 ani, tot din comuna Nana, judeţul Călăraşi, Mariana Paliev, de 31 de ani, din Reşiţa, judeţul Caraş- Severin, Nicu Miron, de 49 de ani, din Câmpia Turzii, judeţul Cluj şi Ioan Bîrcea, de 42 de ani, din Reşiţa, judeţ Caraş- Severin, care acţionau împreună cu Georgiana Badea, de 20 ani, din comuna Murgaşi, judeţ Dolj, arestată pe 27 septembrie a.c. după ce a fost prinsă în flagrant încasând 8.000 de lei de la un doljean pe care credea că îl păcălise.

Oamenii legii au stabilit, în urma cercetărilor, că în perioada 1 ianuarie  – 21 noiembrie a.c., prin metoda „accidentul” şi „Câştiguri de premii”, membrii grupării au înşelat 18 persoane pe raza mai multor judeţe. Astfel, 4 fapte s-au comis în judeţul Dolj, 3 în Bucureşti, 8 fapte în municipiul Blaj, o faptă în municipiul Sebeş, şi câte una în Sibiu şi Timişoara, prejudiciul total fiind de 160.000 lei, după cum ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

În baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Craiova, joi, poliţiştii doljeni au efectuat percheziţii la locuinţele suspecţilor dar şi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, fiind găsite şi ridicate telefoane mobile, înscrisuri şi alte mijloace materiale de probă. Învinuiţii Andrei Miron, Anamaria Costea, Nicu Miron şi Mariana Paliev au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 ore şi introduşi în arestul IPJ  Dolj, iar Iulian Raea urmează să fie transferat din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu în arest, în timp ce Ioan Bîcea este căutat, sustrăgându-se urmăririi penale. După ce au fost audiaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, cei patru au fost prezentaţi aseară Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.