În cadrul programelor de formare profesională “Competenţe antreprenoriale” – 900 de femei din regiunea Sud-Vest Oltenia vor fi instruite

0
325

Universitatea Spiru Haret

ProFeminAntrep – Promovarea egalităţii de şanse în antreprenoriat  este un proiect strategic finanţat din Fondul Social European care se desfăsoară atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pe o perioadă de 3 ani, în cele 8 regiuni de dezvoltare ale ţării. Acest proiect, implementat de Universitatea Spiru Haret în parteneriat cu Uniunea Naţională a Femeilor Democrate din România, abordează problematica dezvoltării resurselor umane prin promovarea incluziunii sociale şi a egalităţii de şanse pe piaţa muncii, cu implicaţii asupra educaţiei şi formării profesionale a populaţiei în vederea integrării pe piaţa muncii, în condiţiile crizei economice actuale.

Obiectivul general al proiectului constă în ridicarea nivelului de pregătire profesională a femeilor prin participarea la programe de formare în antreprenoriat adaptate condiţiilor economice şi geografice specifice regiunilor de dezvoltare ale României. Scopul este acela de a susţine femeile în dobândrea competenţelor necesare iniţierii unei afaceri personale sau a ocupării unui loc de muncă. În cadrul proiectului sunt realizate cursuri de formare profesională în antreprenoriat pentru 7200 de femei (900 femei din fiecare regiune de dezvoltare), dintre care 2880 sunt studente.

17 pachete de cursuri

Cele 900 femei din regiunea Sud-Vest Oltenia vor fi instruite în cadrul programelor de formare profesională “Competenţe antreprenoriale” până la finele anului 2012.  În acest punct al proiectului, în regiunea Sud-Vest Oltenia, au fost oferite 17 pachete de cursuri, care au avut în total 476 de participante. Progmarele de formare au fost distribuite astfel: în Râmnicul Vâlcea au fost susţinute 3 cursuri la care au luat parte 84 participante, în Târgul Jiu au avut loc 2 cursuri cu 56 de participante, la Horezu (Vâlcea) 3 cursuri cu 84 de participante, la Mateeşti 4 cursuri cu 112 participante iar la Craiova 5 cursuri la care au fost prezente 140 de femei. În perioada mai – septembrie, 224 de femei au absolvit programe de formare în antreprenoriat. Alte  252 de beneficiare vor participa la programe de formare în antreprenoriat  în perioada 14 -16 octombrie 2011. Aceste cursuri se vor organiza la Craiova, unde sunt înscrise 140  de femei şi la Mateeşti (Vâlcea) unde se vor prezenta 112 de beneficiare.

După finalizarea cursurilor, absolventele se pot înscrie la Concursul “Premiul pentru inţiativa antreprenorială feminină” unde sunt premiate cele mai bune idei antreprenoriale.

În cadrul proiectului se desfăşoară campania „Femei de succes” care constă în organizarea unei conferinţe naţionale şi a 8 conferinţe regionale în cadrul cărora femei antreprenor de succes, din diverse domenii de activitate, împărtăşesc din experienţa lor încurajând astfel participantele în iniţierea propriei afaceri.