“Performer în education” – proiect pentru succese, prezentat elevilor

0
468
 În ultima zi de şcoală, dinaintea primei vacanţe din acest an şcolar,   în cadrul unui proiect pentru copii și adolescenți,  implementat de o asociație din Vâlcea pentru elevi din Dolj și Vâlcea, a avut loc, la Muzeul de Artă din Craiova,  o conferință cu oameni de succes . Astfel, 50 de elevi capabili de performanță  au participat la “Biblioteca Vie -Oameni de nota 10 “.  Proiectul „Performer in education” este finanțat prin Start ONG, lansat de Kaufland România și Asociația “Act for Tomorrow” și este implementat de Asociația “Seven Steps” Vâlcea . Proiectul  oferă celor 100 de  beneficiari, câte 50  elevi din județele Dolj și      Vâlcea,  prin webminariile organizate,  șansa de a dobândi tehnici de obținere și menținere a performanței școlare, precum și creșterea stimei de sine,  stimularea și promovarea performanțelor, dar și investirea în dezvoltarea personală a unui performer, pentru a deveni în viitor persoane de succes. Au fost reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi  şapte invitaţi, oameni performanţi, care au vorbit despre succesul dobândit.
S-a vorbit despre o nouă abordare asupra eșecului, ce nu înseamnă un final, ci o nouă oportunitate de a învăța ceva și a merge mai departe. Elevii au primit informații despre performanță chiar de la modele de succes, ce îi vor inspira, discutând liber cu ”Oameni de nota zece” . “Sunt convinsă că toţi vă doriţi să obţineţi rezultate foarte bune în activitate. Avem lângă noi şapte oameni de succes oameni de succes – Alin Burileanu, kinetoterapeut, membru al staff-ului Lotului naţional de fotbal al României; Radu Marinescu, avocat; Mihai Voinea, antreprenor digi şi medic; Claudiu Ionele, medic gastroenterolog la Spitalul Clinic Judeţean Craiova; Ana Maria Predilă, jurnalist de educaţie şi sănătate; Anca Păunescu, conf.univ.dr. al Universităţii din Craiova – Departamentul de Limbi moderne aplicate, coordonatoare de doctorate; prof. Diana Brătucu, director al Şcolii Gimnaziale “Traian” din Craiova. Aceştia vă vor împărtăşi din experienţa lor “, s-a adresat elevilor prezenţi, şi nu numai, prof. Mihaela Stăncele, coordonator local al Proiectului, din partea “Seven Steps”.
Prof.dr. Daniel Alexandru, inspector general al ISJ Dolj: “Pot apărea şi insuccese, dar trebuie să mergeţi mai departe”
“Sala oglinzilor”, de la Muzeul de Artă din Craiova a fost arhiplină , manifestarea bucurându-se de succes. “Aceste proiecte ne bucură şi ne fac să fim alături de voi. Evenimentul la care participăm este unul de marcă, care a strâns laolaltă copiii capabili de performanţă, iar rezultatele s-au văzut la concursurile naţionale şi internaţionale la care aceştia au participat. Succesul are la bază implicarea elevilor, alături de părinţi şi cadre didactice. Sigur, pot apărea şi insuccese, dar trebuie să mergeţi mai departe, astfel deveniţi mai puternici. Şcoala este pentru voi o a doua casă, vă oferim toate condiţiile şi vă vom ajuta să performaţi. Voi sunteţi modele pentru alţii. Performanţă este atunci când facă ceva în plus faţă de ceea ce ţi-ai propus.”, a precizat prof.dr. Daniel Alexandru, inspector general al ISJ Dolj.
O reţetă a succesului: perseverenţa
Cei şapte invitaţi, cu toţii oameni de succes, au împărtăşit din experienţa lor şi i-au îndemnat pe elevi să nu dezarmeze în faţa primului eşec, ci să meargă mai departe. Redăm din lecţiile predate de performeri. “Am început ca masor, în urmă cu aproape 20 de ani, şi mulţi vedeau această meserie ca pe una umilitaore. La început am lucrat ca voluntar, apoi asistent. Ulterior, am finalizat cursurile universitare – Secţia de Kinetoterapie a Facultăţii de Educaţiei Fizică şi Sport a Universităţii din Craiova. Am fost primul din ţară care am urmat cursuri în China, iar apoi mi-am deschis o clinică de specialitate în Craiova, toţi angajaţii fiind de aici. Vă spun că oriunde mă duc în lume, dacă stau la o masă cu mai multe persoane şi cineva vorbeşte de rău Craiova şi România, mă ridic şi plec. Educaţia este singura şansă de a progresa. Am avut şi momente când am vrut să renunţ, dar am mers mai departe. Acest lucru vă îndemn şi pe voi. Sunt în cea mai frumoasă perioadă a vieţii şi vă doresc să o fructificaţi ” – Alin Burileanu, kinetoterapeut, membru în staff-ul medical al Lotului naţional de fotbal al României. “Sunt puţin emoţionat. De-a lungul anilor, am învăţat o lecţie: cea a perseverenţei. Munca asiduă, zi de zi, constituie reţeta succesului. în ceea ce mă priveşte , nu ştiu dacă sunt un avocat de succes sau nu. Ca avocat de penal, am trăit de multe ori drama înfrângerii. Inevitabil, sunt momente când eşuăm, dar trebuie să mergem mai departe. Important pentru voi este să vă cunoaşteţi pe voi înşivă, să ştiţi care este calea devenirii voastre. Trebuie să vă ajute şcoala, colegii, părinţii.” – Radu Marinescu, avocat.