A doua vizita de studiu organizata in cadrul proiectului RECREATE

0
471

Agenția pentru Dezvoltare Regionala Sud Vest Oltenia, in calitate de membru al unui Consorțiu format din 5 parteneri, implementează proiectul RECREATE, care este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Interreg Europe 2014-2020, Axa Prioritară 2, Obiectivul Specific 2.1 – Îmbunătățirea competitivității politicilor pentru IMM-uri.

Membrii Consortiului sunt: Coventry University Enterprises Ltd – Marea Britanie (lider de proiect), Regiunea Campania – Italia, Agenția pentru Dezvoltare a Regiunii Egeea de Sud – Grecia, Centrul pentru Inovare din Lituania și Agentia pentru Dezvoltare Regionala SV Oltenia – Romania.

Obiectivul general al proiectului RECREATE este de a imbunatati politicile pentru a spori competitivitatea IMM-urilor din domeniul transporturilor.

In cadrul proiectului RECREATE, ADR SV Oltenia este responsabila pentru Instrumentul de Politica 5 – Programul Operațional Regional (POR) FEDR, Prioritatea de Investitii 2.2 – “Sprijinirea crearii și extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor”.

In calitate de partener in proiect, ADR Sud-Vest Oltenia a gazduit la Craiova, in perioada 16-17 octombrie 2019, a doua vizita de studiu organizata in cadrul proiectului, la care au participat atat partenerii din proiect cat si membri ai grupurilor de lucru din regiunile din care acestia provin.

In data de 16 octombrie 2019 s-a desfasurat un workshop tematic, in cadrul caruia reprezentantii ADR SV Oltenia au prezentat “Raportul privind Competitivitatea IMM-urilor ce activeaza în domeniul transportului”, iar doamna profesor Dr.Oana Gingu, Director al Departamentului de Cercetare Stiintifica si Management al Programelor din Universitatea din Craiova a sustinut o prezentare pe tema „Valorizare, proprietate intelectuala si comercializare”. Totodata, in cadrul intalnirii s-a discutat despre obiectivele, indicatorii și rezultatele urmărite prin proiect.

In partea a doua a evenimentului, partenerii din proiect si reprezentantii grupurilor parteneriale au dezbatut, in cadrul a doua mese rotunde urmatoarele teme: bariere si oportunitati in comercializare si proprietate intelectuala, precum si imbunatatirea dezvoltarii abilitătilor de formare pentru IMM-urile din domeniul transportului.

In data de 17 octombrie 2019, ADR SV Oltenia a organizat vizite, la obiectivele identificate drept exemple de buna practica in domeniul transportului si mobilitatii, la care au luat parte partenerii din toate cele cinci regiuni, la urmatoarele companii: S.C. SOFTRONIC S.R.L – producator de trenuri electrice, rame si locomotive electrice si S.C. Nextrom Industries S.R.L- firma specializata in productia de vehicule electrice usoare, care se remarcă prin  caracteristici  tehnice revolutionare.

A treia organizatie vizitata a fost Universitatea din Craiova – Facultatea de Mecanică – Sectia Ingineria Transporturilor, institutie care are rolul de a forma specialisti in domeniul ingineriei mecanice, in industria auto si care dezvolta relatii de colaborare cu companiile locale, nationale si multinationale.

La finalul celei de-a doua zile, participanții au fost invitati sa iși prezinte opiniile, sugestiile și feedback-ul cu privire la vizita de studiu.