”Soluţii de finanţare și garantare a proiectelor de investiţii pentru IMM-uri”

0
398

Revista Reporter Economic în parteneriat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM)  și Banca Transilvania organizează, joi, 25 octombrie la Craiova, conferinţa regională cu tema ”Soluţii de finanţare și garantare a proiectelor de investiţii pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii și alte categorii de beneficiari”. Evenimentul se va desfășura la sediul IPA SA Craiova, în sala de conferinţe, începând cu ora 10.00

Evenimentul  își propune să prezinte o serie de platforme de finanțare pentru firmele românești și modul de accesare a acestora, sursele de finanțare ale acestui moment, oportunitatea garantării investițiilor în business, bani guvernamentali și fonduri europene pentru finanțarea companiilor.

Programul Start-up Nation 2018 – Antreprenorii vor putea obține și în cursul anului 2018 fonduri nerambursabile prin intermediul programului Start-up Nation pentru înființarea unor afaceri noi și durabile. Vor fi eligibile pentru a primi un sprijin maxim de 200.000 de lei societățile din spațiul rural sau urban, înființate dupa data de 31.01.2018, avand domenii de activitate precum producție de bunuri, IT, industrii creative sau servicii.

IMM Invest România

 Programul IMM Invest România  – Un proiect de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, elementul de noutate față de programele anterioare constand in acordarea facilități de garantare în cuantum de 80%  pentru credite de investiții pentru realizarea de proiecte de dezvoltare sau înființare de centre de agrement. Adresabilitatea programului este extinsă pentru beneficiarii eligibili, IMM-urile putând opta pentru credite garantate în proporție de 50% pentru capital de lucru și/sau realizarea de investiții până la valoarea maximă cumulată de 10 milioane de lei.

Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 este destinat susținerii la finanțare a beneficiarilor publici și privați din mediul rural, program care contribuie la creșterea calității vieții satului românesc prin implementarea proiectelor de investiții din infrastructura rutieră, socială, educațională, alimentare cu apă și canalizare, precum și a proiectelor care conduc la creșterea performanței economice a mediului antreprenorial. Derularea PNDR 2014-2020 are ca autoritate contractantă Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale(AFIR).

Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020 susține finanțarea activităților de acvacultură și pescuit din România, obiectivul major fiind creșterea producției și a capacității de procesare continuând investițiile din perioada 2007-2013 care au contribuit la reducerea decalajului între producție și consum. Programul se derulează prin Autoritatea de Management a POPAM.

 

 

Principalele teme de discuţie  se vor axa pe urmatoarele subiecte:

  • Programe guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor (ajutoare de minimis, fonduri europene, etc.)
  • Accesarea programelor START-UP NATION 2018, IMM INVEST ROMÂNIA,
  • Instrumente de garantare si contragarantare pentru finantarea firmelor;
  • Caracteristicile produselor de creditare, garantare şi contragarantare
  • Rolul bancilor in dezvoltarea mediului de afaceri; produse si solutii inovative;
  • Modele de succes in antreprenoriat(reprezentanti ai IMM-urilor care au reusit aplicand Programul Start Up Nation 2017)