Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, 1990 de locuri de muncă

0
175

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj a organizat  la finele săptămânii trecute, Bursa Locurilor  de  Muncă pentru Absolvenți, eveniment care s-a desfăşurat la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova.

În vederea organizării acestei acţiuni au fost contactaţi 113 agenţi economici , 53 dintre aceştia participând la eveniment.

Au fost comunicate 1.990  locuri de muncă, astfel:

89 locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare în următoarele profesii: expert fonduri, economist,  specialist marketing, kinetoterapeut, trainer HR,automatist,  programator, specialist calitate,inginer electric, proiectant reţele electrice, inginer climatizare, inginer reţele electrice, inginer electroenergetică, inginer CCIA,inginer instalaţii.

– 1.799 locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare oferite  în meserii din diverse domenii de activitate : domeniul agricol, hotelier, protecţie şi pază, construcţii, transporturi, asigurări, comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, colectare deşeuri,activităţi de curierat, activităţi de call center, telecomunicaţii, industria alimentară, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte, fabricarea construcţiilor metalice, fabricarea motoarelor, generatoarelor şi transformatoarelor electrice, fabricarea autovehiculeleor, fabricarea de piese şi accesorii pentru autovehicule.

-102 posturi sunt destinate beneficiarilor Legii nr.279/2005  privind ucenicia la locul de muncă.

Un număr de 582 de persoane au participat la această acţiune din care 109 absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, iar 34 absolvenţi au fost selectaţi în vederea angajarii.

În ziua desfăşurării evenimentului 4 absolvenţi au primit dispoziţie de repartizare în muncă pentru următoarele meserii: vopsitor auto, vânzător şi asistent farmacist.

Evaluarea finală a rezultatelor Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți va fi realizată la o lună de la data desfăşurării.