Sprijin pentru 600 de copii doljeni

0
84

Nu mai puţin de 600 de copii din 13 comunităţi defavorizate din judeţul Dolj vor beneficia de ajutor în cadrul unui amplu proiect de dezvoltare comunitară ce se va derula pe cinci paliere principale: educaţie, sănătate, dezvoltare economică, advocacy şi dezvoltare spirituală 

O mână de ajutor poate fi întinsă acestor copii prin intermediul programului „Donator de Viitor”, lansat săptămâna aceasta de World Vision. Este primul demers de tip „child sponsorhip” din România, prin care organizaţia oferă posibilitatea românilor de a contribui la schimbarea destinului unei comunităţi defavorizate, susţinând copiii din acea comunitate.

Prima etapă a programului de dezvoltare comunitară se va derula în perioada octombrie 2013 – septembrie 2014 şi va viza nevoile a 13 comunităţi defavorizate din judeţul Dolj. În prima fază a campaniei, cei care doresc să susţină demersul World Vision pot sprijini unul din cei 600 de copii înscrişi în program, prin donaţii lunare de 68 de lei pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor.

„Donator de viitor”

Până în prezent, programele de dezvoltare comunitară dezvoltate de World Vision s-au derulat cu ajutorul unor donatori individuali din alte ţări, precum SUA, Canada, Taiwan sau Elveţia. Începând cu luna octombrie a acestui an, World Vision România oferă şi românilor posibilitatea de a se implica activ într-un proiect ce dă o şansă în plus la un viitor mai bun copiilor din mediul rural. Programul „Donator de Viitor” are drept obiectiv implicarea pe termen lung şi stabilirea unei legături directe între copil şi persoana care se înscrie în programul de donaţii.  Astfel, programul permite o comunicare constantă între donator şi copil, primul dintre ei având posibilitatea de a coresponda cu copilul şi cu familia lui sau de a-l vizita, dacă îşi doreşte acest lucru.

«Pentru mulţi dintre cei 600 de copii înscrişi în program, copilăria înseamnă drumul lung parcurs pe jos până la şcoală indiferent de anotimp, înseamnă o pereche de pantofi pe care o împart cu fraţii lor, o odaie micuţă luminată de o singură lumânare sau un cartof fiert împărţit – masa pentru întreaga zi. Prin lansarea campaniei „Donator de viitor”, ne dorim să schimbăm această realitate şi să le oferim speranţă acestor copii care se confruntă prea devreme cu greutăţi prea mari. De aceea, îi rugăm pe toţi cei care văd acest mesaj să nu rămână indiferenţi. Donaţia lor poate face diferenţa. Împreună, putem schimba vieţi în bine», a declarat Cătălin Andrew Popa, director naţional World Vision România.

Cum se pot dona bani?

Cei care doresc să sprijine această campanie o pot face la adresa www.worldvision.ro/donator-de-viitor, unde pot alege copilul pe care vor să îl susţină. Donând lunar 68 de lei, îi asigură copilului ales şansa la o viaţă mai bună şi suport moral. Astfel, cu mai puţin de 2.5 lei pe zi îi poate schimba destinul, dându-i posibilitatea să meargă în fiecare zi la şcoală, să aibă caietele şi cărţile necesare, să se ducă la doctor atunci când este cazul şi să beneficieze de tratamentul corespunzător, chiar să meargă în excursii şi tabere.

Prin intermediul programului „Donator de Viitor”, fiecare susţinător al campaniei ajută World Vision România să contribuie la schimbarea în bine a vieţii celor 600 de copii. Astfel, plecând de la faptul că bunăstarea copilului este strâns legată de  bunăstarea familiei sale şi a comunităţii în care trăieşte, World Vision România va lucra alături de oamenii din fiecare comunitate pentru a rezolva problemele cu care se confruntă, astfel încât membrii ei să devină capabili să îşi ia soarta în propriile mâini şi să îşi îngrijească mai bine copiii.

Implementarea campaniei se va realiza pe domenii de activităţi având cinci paliere principale: educaţie, sănătate, dezvoltare economică, advocacy şi dezvoltare spirituală. Desfăşurarea programelor are permanent în vedere transformarea comunităţilor din entităţi pasive, neimplicate, aflate în aşteptarea sprijinului din afară pentru depăşirea situaţiilor dificile, în comunităţi active, implicate, capabile să construiască viitorul propriilor copii.