Ministagiune de toamnă la Casa de Cultură a Studenţilor

0
74

Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova derulează în perioada 1 octombrie – 28 decembrie a.c. proiectul studenţesc „Ministagiune de toamnă”.  În cadrul acestuia, trupa de teatru Face Act a instituției va pune în scenă trei spectacole de teatru.

Teatrul reprezintă genul de artă în care comunicarea umană se manifestă în toate ipostazele sale: text, cuvânt, intonaţie, mimică, gest, mişcare, spaţiu, etc. Din acest motiv şi în contextul luptei pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în care s-a înscris municipiul Craiova, Casa de Cultură a Studenţilor urmăreşte promovarea actului cultural în rândul tinerilor. “Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova susţine prin proiectele sale tinerii cu iniţiativă. Încercăm prin tot ce facem să le oferim tinerilor studenţi cât mai multe variante de petrecere a timpului liber prin activităţi ce îşi propun dezvoltarea apetitului pentru cultură”, a declarat Ionuţ Dumitrache, director CCS Craiova.

La rândul său, Mirela Găman, coordonator Face Act, a explicat că prin intermediul spectacolelor pe care trupa le pregăteşte tinerii sunt provocaţi să-şi depăşească limitele “Prin spectacolele pe care le vom pregăti în cadrul acestui proiect încercăm să îi provocăm pe tineri să îşi depăşească limitele. Sunt spectacole inspirate din realităţile societăţii în care trăim, spectacole comice cu mesaje pozitive”, a declarat actriţa Mirela Găman, coordonator Face Act.