Delegația condusă de primarul Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a vizitat azi cele 6 fabrici de dulciuri aparținând firmei Eti Gida Sanayi ve Ticaret A.Ș

0
66

Delegația condusă de primarul Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a vizitat azi cele 6 fabrici de ciocolată, biscuiți, prăjituri, cereale de mic dejun, lapte praf și stix-uri din Eskisheir – Turcia, și fabrica de echipamente de fabricație pentru produse de panificație, toate aparținând firmei Eti Gida Sanayi ve Ticaret A.Ș. Linia de prăjituri este cea mai mare din Europa, iar producția este încărcată zilnic în 300 de camioane care iau calea magazinelor sau transportă marfa în peste 40 de țari.
În fabrica de la Craiova se vor produce, pentru început, numai biscuiți, urmând ca în funcție de cerere să se producă și ciocolată și prăjituri. Numai 10 la sută din produsele fabricate în Bănie vor rămâne pe piața internă, restul producției urmând să fie exportată în Uniunea Europeană și ţările din fosta URSS.
Societatea ETI GIDA SANAYI ve TICARET A.Ş a deschis deja o filială în România sub denumirea ETI EUROPEAN FOOD INDUSTRIES SA, al cărei sediu social a fost stabilit în clădirea Incubator de Afaceri din Parcul Industrial Craiova, va investi aproximativ 30 de milioane de euro în deschiderea unei noi fabrica la Craiova și va angaja 350 de persoane.