Unitate în diversitate lingvistică

0
82

prezentare ZELPe 26 septembrie este celebrată „Ziua Europeană a Limbilor”, aflată la cea de-a 15-a ediţie. Manifestări cu acest prilej vor avea loc în Aula Facultăţii de Mecanică a Universităţii din Craiova, luni, 26 septembrie, de la ora 12.00.

Se sărbătoresc 15 ani a „Zilei Europene a Limbilor”, printr-un eveniment judeţean, cu un spectacol – „Noi în Europa”, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză (ARPF) – Filiala Dolj, Liceul „Voltaire” şi Universitatea din Craiova. Vor participa elevi din unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, parte în program: Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Liceul de Arte „Marin Sorescu”, Liceul Teologic Adventist.

„Se celebrează diversitatea lingvistică şi este o ocazie pentru a reaminti varietatea limbilor vorbite în Europa. Această componentă este o resursă importantă care trebuie valorizată în şcolile noastre, să susţinem copiii care îşi doresc să înveţe limbi străine, să pledăm în favoarea unităţii în diversitate”, a precizat prof. Adriana Sălceanu, inspector pentru limba franceză, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

În acelaşi context, prof. dr.  Dorina Popi, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi, în acelaşi timp, preşedinte al A.R.P.F. Dolj, a menţionat: „Ziua Europeană a Limbilor ne reaminteşte că trăim într-un spaţiu deschis pluralităţii lingvistice şi culturale. Dincolo de orizontul profesional care ghidează tinerii în alegerea studiului limbilor străine, se conturează rolul esenţial al acestora în experimentarea diversităţii, implicit a solidarităţii. Mesajul acestui spectacol plurilingv trasează o lume fără frontiere”.