Agresorii poliţiştilor de la Secţia 3 Craiova au cerut eliberarea

0
134

Cei cinci craioveni acuzaţi de ultraj, după ce au bătut doi poliţişti de la Secţia 3 Craiova, rămân în continuare în spatele gratiilor. Magistraţii Judecătoriei Craiova au hotărât, luni, să prelungească măsura arestării preventive a celor cinci, respingându-le cererile de a fi eliberaţi sub control judiciar.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au respins, luni, 21 septembrie a.c., cererile celor cinci craioveni de pe Drumul Muntenilor care au agresat doi poliţişti şi au menţinut măsura arestării preventive faţă de aceştia: „respinge ca neîntemeiate cererile inculpaţilor de revocare a măsurii arestării preventive şi de înlocuire cu măsura controlului judiciar. Menţine ca fiind legală şi temeinică măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul COSTESCU MIRCEA-MARIAN, COSTESCU MIRCEA-COSMIN, TOADER PAUL, ŢICLETE ELENA GABRIELA, DRĂGHICI ANA-MARIA. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată astăzi 21.09.2015”.

Reamintim că Mircea Marian Costescu, Mircea Cosmin Costescu, Elena Gabriela Ţiclete, Paul Toader şi Ana Maria Drăghici, împreună cu alte rude de-ale lor, s-au încăierat, în noaptea de 1 spre 2 septembrie, cu poliţiştii Secţiei 3 Craiova şi jandarmii chemaţi de vecinii lor care se săturaseră de urletele şi muzica dată la maximum. Oamenii legii au fost solicitaţi în jurul orei 1.30, de locatarii de pe strada „Drumul Muntenilor”, deranjaţi de cheful vecinilor de etnie romă, care dăduseră muzica tare şi deranjau liniştea publică. Un echipaj al Secţiei 3 Craiova a ajuns la faţa locului, poliţiştii le-au cerut petrecăreţilor să oprească muzica, însă romii nu numai că nu s-au conformat, ci au început să-i înjure şi să-i ameninţe pe oamenii legii. Poliţiştii au solicitat în sprijin alte echipaje de poliţie şi jandarmi, iar romii au sărit la bătaie. Doi poliţişti au fost loviţi cu pumnii şi picioarele de romi, în final mai multe persoane fiind ridicate şi duse la audieri, la sediul Secţiei 3 Poliţie Craiova, cei cinci fiind reţinuţi apoi arestaţi preventiv pentru comiterea infracţiunii de ultraj.