Şoferul fugar care a accidentat un biciclist în Breasta, interdicţie de părăsire a ţării

0
125

Şoferul craiovean de 24 de ani, reţinut marţi seara şi pus în libertate a doua zi, în baza deciziei Judecătoriei Craiova, chiar dacă a accidentat grav un biciclist, în comuna Breasta, a părăsit locul faptei şi a încercat să acopere urmele accidentului reparându-şi maşina, a primit interdicţia de părăsire a ţării. Decizia a fost luată vineri, de judecătorii de la Tribunalul Dolj, care au admis parţial recursul procurorilor. Tânărul trebuie să se supună unor obligaţii impuse de instanţă, între care şi aceea de a nu conduce vreun autovehicul.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis, în parte, vineri după-amiază, recursul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în cazul lui Cătălin Laurenţiu Tudor, şoferul care a accidentat grav un biciclist, în comuna Breasta şi a fugit. Tribunalul a decis să ia faţă de tânărul de 24 de ani măsura obligării de a nu părăsi ţara pe 30 de zile. „Admite recursul declarat de recurentul Parchetul de pe langa Judecătoria Craiova. Dispune luarea faţă de inculpatul Tudor Laurenţiu Cătălin a măsurii preventive a obligării de a nu paraşi ţara, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 20.09.2013 până în data de 19.10.2013 inclusiv”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj. Instanţa a stabilit o serie de obligaţii în sarcina inculpatului, acesta fiind nevoit să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, să nu îşi schimbe locuinţa, să nu se apropie de partea vătămată şi să nu conducă nici un autovehicul.

Reamintim că, săptămâna trecută, marţi, 17 septembrie a.c., seara, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova l-au identificat şi au reuşit să-l prindă pe autorul unui accident de circulaţie care a părăsit locul faptei după incident. Accidentul s-a petrecut luni seara, în jurul orei 21.00, poliţiştii fiind anunţaţi prin 112, de un participant la trafic, cu privire la faptul că pe DJ 606, în localitatea Breasta, pe marginea drumului este un bărbat rănit, ce pare a fi victima unui accident de circulaţie. Echipa ajunsă la faţa locului a stabilit, din primele cercetări, că Ion Văduva, de 61 de ani, din comuna Breasta, în timp ce se deplasa pe o bicicletă a fost accidentat de un autoturism care a părăsit locul evenimentului rutier, fără încuviinţarea organelor judiciare. Din accident a rezultat rănirea gravă a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost operat, rămânând internat sub supraveghere. Poliţiştii Biroului Rutier Craiova l-au identificat pe autorul accidentului: Cătălin Laurenţiu Tudor, de 24 de ani, din Craiova, l-au introdus în arest, însă miercuri, Judecătoria Craiova a dispus punerea sa în libertate, respingând propunerea de arestare preventivă.