Consiliul Judeţean Dolj investeşte 2,2 milioane de lei pentru aparatură medicală

0
152

Veste bună pentru medicii de la Spitalul Clinic Judeţean din Craiova, dar mai ales pentru pacienţii din întreaga Oltenie care trec pragul unităţii sanitare. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat că, în următoarea perioadă, se vor investi 2,2 milioane de lei pentru achiziţia de noi echipamente medicale destinate Spitalului de Urgenţă din Craiova, cel mai mare din regiunea Oltenia. 

Pe lângă reabilitarea Policlinicii Spitalului de Urgenţă din Craiova – unul dintre cele mai ambiţioase proiecte din domeniul sanitar al ultimilor ani – Consiliul Judeţean Dolj a demarat la începutul acestui an şi o amplă acţiune prin care şi-a propus achiziţia unor aparate medicale moderne pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, având în vedere că multe dintre cele cu care se intervenea fie erau învechite, fie lipseau.

Aparatele achiziţionate până acum, utilizate cu succes de medici

După o serie de consultări cu medici, dar şi cu conducerea unităţii sanitare, în privinţa echipamentelor ce urma să fie cumpărate, într-o primă fază, Consiliul Judeţean a alocat 1,3 milioane lei pentru a achiziţiona 13 aparate medicale. Cele mai multe dintre aceste au fost puse în funcţiune, medicii de la spital intervenind cu succes în câteva zeci de cazuri. Spre exemplu, laserul de pol anterior pentru glaucom şi chirurgia cataractei, dar şi laserul de pol posterior pentru retinopatia diabetică sunt utilizate la capacitate maximă de către specialiştii de la Clinica de Oftalmologie. De asemenea, specialiştii Clinicii de Urologie au folosit cu succes, în cazul unui pacient, complexul sistem de laparascopie achiziţionat de Consiliul Judeţean Dolj. „Consiliul Judeţean Dolj a demarat la începutul acestui an o acţiune prin care şi-a propus achiziţia unor aparate medicale moderne. În acest sens, ne-am întâlnit cu medicii şi conducerea SCJU Craiova pentru a ne consulta în privinţa echipamentelor ce urma să fie cumpărate. Cele mai multe dintre aceste au fost puse în funcţiune şi avem deja primele rezultate pozitive”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Echipamente performate pentru anestezie şi radiologie

Ieri, reprezentanţii Consiliului Judeţean au anunţat că vor investi 2,2 milioane de lei pentru achiziţia unor aparate de anestezie, a unor echipamente performante de radiologie, a unei staţii de dedurizare şi a unei mese de operaţii pentru Neurochirurgie. „Toate aceste veşti le-am primit cu un sentiment de satisfacţie sufletească, pentru că aceste echipamente moderne cumpărate din fonduri proprii de CJ Dolj au putut fi folosite pentru a salva primele vieţi. Aceste reuşite ne determină să mergem mai departe în demersul nostru de a încerca să echipăm secţiile spitalului cu câte un aparat de care au nevoie. Suntem pregătiţi să trecem la o a doua etapă de investiţii în achiziţia de echipamente. Este vorba de 2,2 milioane de lei pe care îi vom aloca pentru achiziţia unor aparate medicale”, a precizat Ion Prioteasa.

De altfel, preşedintele CJ Dolj a afirmat în următorii doi-trei ani intenţionează să ducă la bun sfârşit proiectul construirii de la zero a unei clinici de chirurgie cardio-vasculară şi cardiologie intervenţională, cel al modernizării şi extinderii Unităţii de Primiri Urgenţă (UPU) a spitalului. Totodată, în câteva luni, vor fi finalizate lucrările la Ambulatoriul de specialitate al unităţii sanitare. „Sigur că ne-am dori să facem mai mult, dar toate aceste investiţii pe care le punem în operă sunt pe măsura posibilităţilor financiare pe care le are Consiliul Judeţean. Avem nevoie ca alături de CJ Dolj să vină şi Ministerul Sănătăţii, pentru că singuri nu vom putea face totul pentru acest spital şi, în definitiv, pentru comunitatea craioveană şi doljeană”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Continuă investiţiile în Sănătate

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cristinel Iovan, a afirmat că urmează şi alte investiţii pe care Consiliul Judeţean Dolj le are în vedere, investiţii care, odată realizate, vor ajuta Spitalul de Urgenţă din Craiova să se poziţioneze între principalele centre medicale regionale din ţară. «Rămânem fideli angajamentului nostru de a investi cu prioritate în domeniul sănătăţii şi în special în SCJU Craiova. Sunt câteva obiective pe care ne-am propus să le atingem şi am speranţa că le vom duce la bun sfârşit până în 2016. Pe 30 septembrie vom aproba indicatorii tehnico-economici pentru două dintre proiectele noastre investiţionale: extinderea UPU şi clinica de chirurgie cardio-vasculară şi cardiologie intervenţională. Într-o adresă înaintată Consiliului Judeţean Dolj, conducerea SCJU Craiova arată că „pentru anul 2013 se doreşte achiziţionarea de aparate de anestezie pentru blocurile operatorii, aparat de hemofiltrare pentru ATI, aparat de dializă pentru ATI, valoarea acestora fiind de aproximativ 2.200.000 lei”», a afirmat Cristinel Iovan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj.