“Craiova Super Rally 2019”, în centrul Băniei

1
499
Peste două săptămâni, Craiova Super Rally 2019 se întoarce, pentru al treilea an consecutiv, în Bănie. Competiţia, care contează ca etapa a doua a Campionatului Naţional de Super Rally 2019, este programată să se desfăşoare pe 13 şi 14 septembrie, în centrul oraşului. Primăria Craiova contribuie cu un buget de 130.000 de lei la organizarea evenimentului.
Ajuns la cea de-a treia ediţie, raliul automobilistic Craiova Super Rally 20119 este găzduit, din nou, în Bănie, în primul rând datorită faptului că s-a bucurat de o bună audienţă în  rândul publicului, în anii trecuţi. În zilele competiţiei, craiovenii s-au transformat în susţinătorii de pe margine ai piloţilor care au turat motoarele maşinilor de concurs. ”Transformă Craiova într-un oraş plin de adrenalină, care, în ultimii doi ani a arătat că este un magnet pentru iubitorii sporturilor auto”, se precizează în proiectul de hotărâre care promovează acest eveniment. Autorităţile spun că raliul este conceput ca un eveniment interactiv şi dinamic, fiind unul dintre reperele cele mai aşteptate de către craioveni, în această perioadă a anului, pentru petrecerea timpului liber şi pentru distracţie.
La start, piloţi din două campionate naţionale
La eveniment sunt aşteptaţi să participe cei mai buni piloţi de curse din campionatul naţional, campioni şi vicecampioni naţionali, care îi vor încânta pe spectatori cu un show automobilistic, în zona centrală a oraşului. Avantajul unei competiţii Super Rally este ca, la start, să fie prezenţi piloţi din două campionate naţionale: raliu şi viteză de coastă. „Acest campionat a fost creat cu scopul de a oferi piloţilor şansa de a concura în condiţii de maximă siguranţă şi cu un public numeros”, spun organizatorii. Sărbătoarea automobilistică se va desfăşura, aşadar, în centrul oraşului Craiova, pe un circuit special amenajat, avân d ca scop promovarea oraşului şi crearea unui spectacol unic pentru spectatori.

130.000 de lei de la bugetul local
Primăria Craiova participă cu un buget de 130.000 de lei, bani care au fost alocaţi de la bugetul local în luna iulie, când consilierii municipali au fost de acord cu organizarea evenimentului în Bănie. Reprezentanţii municipalităţii au motivat atunci că evenimentul la care se contribuie financiar vine cu câteva avantaje concrete pentru municipiu. Fiind vorba de un eveniment automobilistic singurul de acest gen din zona de sud-vest a ţării”, Craiova Super Rally 2019”este organizat sub patronajul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi asigură accesul gratuit al spectatorilor la toate momentele şi conduce la „beneficii directe şi indirecte pentru imaginea municipiului Craiova”.
Înscrierile până la 9 septembrie
Conceput ca o sărbătoare automobilistică, Craiova Super Rally 2019 se va desfăşura în zona centrală a municipiului, pe un circuit special amenajat, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă. Circuitul de concurs va fi amplasat în zona Pasajului Universităţii, având o lungime totală de 1.8 km. Concurenţii vor lua startul în patru manşe de concurs, urmân d să parcurgă traseul de trei ori, lungimea totală fiind de 5,4 km. Şi-au anunţat participarea Mihai Leu, Titi Aur, Dani Oţil şi Emil Ghinea. La evenimentul de la Craiova pot participa piloţi şi copiloţi cu licenţă FRAS 2019,  cu vârsta de peste 18 ani, care se mai pot înscrie până luni, pe 9 septembrie, urmând ca a doua zi, pe 10 septembrie să fie publicată lista de înscrieri. Anvelopele şi combustibilul sunt la liber, iar în ceea ce priveşte echipamentul de concurs, toţi piloţii trebuie să aibă combinezon de curse, cască, ghete rally şi mănuşi. Potrivit organizatorilor, echipamentul poate să nu fie omologat sau să aibă omologarea expirată.

Două manşe de concurs
Raliul va începe vineri, la ora 15.00, cu deschiderea parcului service. Se fac verificările tehnice ale maşinilor, după care, la ora 20.00, în Piaţa Мihai Viteazul şi sunt prezentate echipajele de concurs. Competiţia are loc sâmbătă dimineaţa. O jumătate de oră este programată pentru verificarea tehnică a maşinilor care intră în concurs, iar altă jumătate de oră este destinată pentru recunoaşterea traseului. Competiţia propriu-zisăîncepe la ora 9.15, cân d toţi piloţii înscrişi în concurs intră în manşa 1, cu parcurgerea a patru manşe. Cei calificaţi pornesc în finală, programată să se desfăşoare la ora 14.15. Festivitatea de premiere a câşgătorilor va fi seara, la ora 19.00, în parcul de maşini al concursului, care se anunţă a fi unul extrem de spectaculos.

1 COMENTARIU

  1. daca nu-s capabili sa faca un circuit dedicat, exterior localitatii, sa fie toata lumea multumita … cheltuie pe organizarea de astfel de manifestari pe strazile orasului, incantati de fapte … ca au terminat cu parcarile, cu copacii uscati si demult-amanati de la o oarece toaletare, cu tufisurile netunse, unele si pline de mizerii … iarba cat masinile-n destule locuri … platformele de gunoi de put de la doua strazi distanta … iluminat lipsa … prafuiala mare cam peste tot … mergem la balci, ce altceva ne mai trebuie … artificii sa pocnim …

Comments are closed.