Caniculă în Oltenia şi Muntenia, ploi la munte

0
299
Vremea va fi călduroasă şi azi în toată ţara, iar în zonele din sud va fi caniculă cu disconfort termic accentuat.
ROMÂNIA, AZI
Cerul va fi variabil, iar după-amiaza va ploua în zonele montane. Vântul va avea intensificări în est şi sud-est. Maximele zilei se vor încadra între 26 de grade în nordul Moldovei şi 35 de grade Celsius.
La noapte vremea se menţine călduroasă mai ales în sudul ţării unde şi temperaturile vor fi ridicate, de până la 24 de grade Celsius. În restul ţării acestea se vor încadra între 11 şi 20 de grade, cu cele mai scăzute valori în Transilvania.
BUCUREŞTI
În Capitală vremea va continua să fie călduroasă cu disconfort termic ridicat mai ales la orele amiezii. Maxima zilei va fi de 34 de grade Celsius. Aceleaşi caracteristici se păstrează şi în week-end, iar nopţile vor fi extrem de călduroase cu minime cuprinse între 19 şi 22 de grade Celsius.
LITORAL
Pe malul mării vremea va fi călduroasă azi, cu maxime de 31 de grade Celsius şi cer mai mult senin. Noaptea care urmează va fi foarte caldă, cu cer senin, vânt slab şi o minimă de 24 de grade.
ROMÂNIA, PROGNOZĂ URMĂTOARELE 3 ZILE
În week-end vremea va continua să fie călduroasă în toată ţara, cu maxime de 35 de grade şi disconfort termic ridicat. Ploile vor fi prezente doar în zonele montane, în rest cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla cu intensificări în sud-est şi sud-vest. Minimele nocturne se vor încadra între 12 şi 24 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori pe litoral. (Sursa: Mediafax)