Avertisment MAE: Începând de astăzi va fi risc ridicat de incendii în mai multe regiuni din Grecia

0
242

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că, începând de azi, în mai multe regiuni din Grecia se menţine riscul ridicat de incendiu, nivel 4 pe o scară de la 1 la 5, vizate fiind zonele din Grecia Centrală (insula Evia), peninsula Attica şi nordul Greciei (Evros şi insula Samothraki).

“Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă local avertizează că se menţine riscul ridicat de incendiu (nivel 4, pe o scara de la 1 la 5), începând cu data de 23 august 2018, pentru regiunile din Grecia Centrală (insula Evia), peninsula Attica şi nordul Greciei (Evros şi insula Samothraki)”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX.

Ministerul oferă informaţii românilor în legătură cu modul în care pot cere asistenţă consulară în cazul în care se confruntă cu probleme.

“Detalii despre evoluţia vremii se pot obţine accesând portalurile http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html şi http://www.hnms.gr/emy/en/index_html. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076″, a adăugat sursa citată.

De asemenea, MAE “recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro,www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”.

În urmă cu o săptămână, locuitorii din două sate din insula Evia din Grecia au fost evacuaţi din cauza unui incendiu de vegetaţie agravat de vânturile puternice din zonă. A fost o măsură de precauţie după ce 94 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie din Grecia. Peste 3.500 de case au fost afectate de incendiu, iar 1.000 dintre acestea trebuie demolate deoarece au fost complet distruse. (Sursa: Mediafax)