Primul deces după incendiul de la Petromidia

0
86

 

smurd_arsi_28163100UPDATE 08:35 Unul dintre răniţii cu arsuri, un bărbat în vârstă de 35 de ani, a decedat marţi dimineaţa, la spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. Acesta a făcut un stop cardio-respirator, iar medicii nu l-au mai putut salva.

Victima suferise arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului.

UPDATE 23 august, 07:30: Cei patru răniţi în explozia produsă, luni seară, la rafinăria Petromidia din Năvodari au ajuns marţi dimineaţă la spitale din Capitală cu ambulanţe după ce, iniţal, fuseseră trimise la Constanţa două elicoptere, însă zborurile au fost anulate ca urmare a vremii nefavorabile.

Cei patru pacienţi au ajuns la Spitalul de Arşi şi la Spitalul „Bagdasar Arseni” în jurul orei 5.00 dimineaţa, fiins preluaţi de medici.

La Spitalul Bagdasar-Arseni a fost adus bărbatul de 35 de ani, care are arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului. La acelaşi spital a ajuns şi un bărbat de 49 de ani cu arsuri de gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului.

Ceilalţi doi bărbaţi, de 34 şi 58 de ani, care au arsuri de gradul II şi III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

UPDATE. Cei patru răniţi în urma exploziei produse luni seară la rafinăria Petromidia vor fi aduşi în Capitală cu două elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne, a declarat, pentru News.ro, secretarul de stat Raed Arafat. Potrivit lui Arafat, unul dintre răniţi va fi adus în Capitală cu un elicoper SMURD medicalizat, de mici dimensiuni, iar ceilalţi trei vor fi transportaţi cu un elicopter al MAI de dimensiuni mai mari.

Elicopterele vor ateriza pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa pentru preluarea celor patru răniţi.

Conform Ministerului Sănătăţii, în urma deflagraţiei un bărbat de 35 de ani a suferit arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului. Acesta este stabil, intubat şi va fi transportat la Spitalul “Bagdasar-Arseni”. Un alt bărbat, de 49 de ani, are arsuri de gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului. Pacientul este stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, este intubat şi va fi transportat la Spitalul “Bagdasar-Arseni”. Ceilalţi doi bărbaţi, de 34 şi 58 de ani, au arsuri de gradul II-III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului. Ei sunt stabili, respiră singuri şi nu au leziuni pe căile respiratorii. Pacienţii vor ajunge la Spitalul de Arşi din Capitală, anunţa Ministerul Sănătăţii.

UPDATE. Rompetrol: E vorba de un incendiu la o conductă

Iniţial s-a crezut că este vorba despre o explozie, reprezentanţii infirmând această informaţie şi spunând că a fost vorba despre un incendiu.

“A avut loc un incident, în această după amiază. Incendiul a fost în totalitate stins. Fumul nu se mai vede şi a fost provocat de arderea cablurilor. Au rezultat, din păcate, patru răniţi, care se află la spital, colegii noştri. E o confuzie, nu e vorba de nicio explozie, e vorba de un incendiu apărut la o conductă. Detaliile referitoare la cauzele producerii acestui incident le vom afla după iniţierea anchetei, a precizat, la Realitatea TV, Felicia Andrei, de la Rompetrol Rafinare.

UPDATE 20.16: Doi răniţi vor fi internaţi la Bagdasar Arseni şi alte două persoane vor fi internate la Spitalul de Arşi din Capitală.

UPDATE 19.38. Numărul victimelor a urcat la 5 persoane. Pe lângă cele patru victime cu arsuri a fost descoperită o o cincea, un bărbat intoxicat cu fum. Și acesta fost transportat la spital. Una dintre victime a ajuns în spital în stare critică, scrie reporterntv.ro.

UPDATE 19.29. Se ia în calcul o contaminare chimică, informează Realitatea TV, în zonă acţionând şi o echipă de intervenţie chimică şi radiologică.

 

UPDATE 19.25. Cele patruvictime ale deflagraţiei sunt conştiente, a precizat un medic de la Spitalul Judeţean Constanţa, având arsuri de peste 40% din suprafaţa corpului. Răniţii au fost transportaţi la spital în Constanţa, unde se va decide dacă e nevoie să fie transportaţi în Capitală.

UPDATE 19.09. Rompetrol anunţă că incendiul la rafinăria PetroMidia a fost stins, conform Realitatea TV.

Ministrul Sănătăţii a precizat că răniţii în deflagraţie vor fi aduşi în Capitală.