Un elev de la Şcoala Gimnazială Ostroveni – premiat la un concurs național de Fizică-Chimie

0
1253

Judeţul Dolj îşi păstrează locul fruntaş, la nivel naţional, la diversele competiţii destinate elevilor. Ultima performanţă a fost obţinută de un elev din comuna Ostroveni, la un concurs de Fizică-Chimie pentru elevii din mediul rural.

Se numeşte Andrei George Oprescu, este elev în  clasa a VI-a, la Școala Gimnazială din comuna Ostroveni. Acesta, având-o ca îndrumător pe prof. Aurora Ghiță, a obținut MENȚIUNE (acordată de Ministerul Educației) la Concursul Național de Fizică-Chimie pentru elevii din mediul rural ”Impuls –Perpetuum”, desfășurat la Baia – Mare, în perioada 19-23 iulie. “În perioada 19-23 iulie 2023, județul Maramureș a fost gazda etapei naționale a Concursului național de fizică și chimie pentru elevii din mediul rural, „Impuls Perpetuum”, ediția a XXVIII-a.
Competiția s-a adresat elevilor din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a și a avut ca obiectiv general atragerea elevilor către studiul științelor, identificarea celor capabili de performanță, cu aptitudini și motivați pentru acest domeniu, pregătirea elevilor prin metode didactice diferențiate, prin dezvoltarea gândirii critice și analitice, prin rezolvarea de probleme și efectuarea de experimente.  A fost o organizare ireproşabilă. Andrei George Oprescu şi prof. Aurora Ghiţă merită toate felicitările prin ceea ce au realizat. Este un succes pentru şcoala doljeană”, a precizat prof. Nicoleta Liţoiu, inspector de Chimie şi purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.