Muzeul de Artă din Craiova readuce pe simeze colecția de artă europeană

0
83

Muzeul de Artă Craiova va readuce pe simeze colecția de artă europeană cuprinzând o selecție de lucrări de pictură, aparținând Școlilor olandeză, flamandă, franceză și italiană, sculptură, piese de mobilier și obiecte decorative, specifice secolelor al XVI-lea – al XIX-lea. Expoziția, care va fi deschisă în perioada 25 iulie –  15 septembrie 2019, „nu este o simplă reeditare a unor etalări precedente, în cadrul expunerii permanente, ci presupune o nouă configurație, în care apar lucrări ce nu au mai fost expuse până în prezent”, precizează reprezentanții muzeului.

„Încercăm, astfel, să răspundem unor așteptări exprimate de publicul vizitator, care și-a manifestat, cu diferite prilejuri, interesul pentru această componentă importantă a patrimoniului nostru. Tablourile și obiectele reflectă, într-o măsură concludentă, gusturile colecționarilor de artă români din secolul al XIX-lea, în special ale familiilor Mihail, Aman și Romanescu. Printre achizițiile lor, genurile cele mai bine reprezentate sunt peisajele, scenele religioase și istorice, portretele și naturile statice. Se vor face remarcate tablourile în cromatică sobră și desen minuțios, specifice Epocii de Aur a artei olandeze și flamande, compozițiile dinamice și pline de culoare ale școlii italiene de sfârșit de secol XVI”, se precizează într-un comunicat de presă al Muzeului de Artă Craiova.

Expoziția este deschisă în sălile de la parterul instituției (Calea Unirii nr. 15) și poate fi vizitată zilnic, de marți până duminică, între orele 10.00 – 17.00. În prima zi de marți a fiecărei luni, accesul în Muzeul de Artă Craiova este gratuit.