Frați înecați în Jiu

0
187

Tragedie de proporții în sânul unei familii doljene. Doi frați, unul de 9 ani, iar cel de-al doilea de 14 ani, din comuna Braloștița, au pierit înecați în râul Jiu, în apropierea orașului Filiași. Cei doi au plecat la scăldat, sâmbătă după-amiaza, iar la un moment dat un trecător a văzut trupul copilului de 9 ani plutind în derivă. L-a scos, a dat alarma, s-a constatat că murise și au fost demarate căutările fratelui său, în vârstă de 14 ani, până la lăsarea întunericului, când pompierii au fost nevoiți să întrerupă operațiunea. Ieri, în jurul prânzului, la circa 2 kilometri de locul unde se presupune că au intrat în apă, a fost descoperit, înecat, și cel de-al doilea copil. Deși, inițial, s-a crezut că este vorba despre trei copii dispăruți în Jiu, nu a fost sesizată dispariția unui al treilea minor.

O tragedie de proporții a lovit o familie, din localitatea doljeană Braloștița, care și-a pierdut copiii, unul în vârstă de 9 ani, iar cel de-al doilea de 14 ani, înecați în râul Jiu, la acest sfârșit de săptămână.

Cei doi frați au plecat la scăldat, la Jiu, sâmbătă după-amiază, iar un trecător care a ajuns prin zonă, în satul Schitu, a văzut trupul unui copil plutind, fără să miște. Omul a reușit să-l scoată la mal, a alertat Poliția, iar oamenii legii au demarat verificările pentru stabilirea identității copilului. Au reușit să afle cine este, i-au adus pe părinți să-l recunoască și abia atunci au aflat că nici fratele său mai mare, în vârstă de 14 ani, nu ajunsese acasă, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Cosmin Grădinaru. Prin 112 au fost alertați și pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, care au trimis la fața locului un echipaj de căutare-salvare. Mai mult, la un moment dat a apărut informația că cei doi frați fuseseră văzutți împreună cu un alt copil, în cursul zilei, însă, în cele din urmă, nu s-a confirmat dispariția unui al treilea copil. Din păcate, căutările nu au dat rezultate până la ora 24.00, când s-au întrerupt, fiind reluate ieri dimineață, alături de echipajele ISU Dolj participând și scafandri din cadrul ISU Mehedinți. În plus, autoritățile locale au organizat și echipe de căutare care au acționat pe malurile Jiului. Una din aceste echipe a observat ieri, în jurul prânzului, trupul neînsuflețit al copilului de 14 ani, plutind în apă, în apropierea malului, la circa 2 kilometri depărtare de locul unde au intrat în apă. Au fost chemați pompierii, care l-au scos, medicii de pa ambulanță constatând și decesul acestuia. Conform reprezentanților IPJ Dolj, cadavrele minorilor au fost duse la morgă pentru efectuarea autopsiilor, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care s-a petrecut tragedia.