Craiova debutează tot contra moldovenilor

0
187

Ca şi anul trecut, Universitatea Craiova va începe campionatul pe teren propriu împotriva formaţiei Poli Iaşi

De patru ori a întâlnit Universitatea Craiova pe Poli Iaşi în sezonul trecut şi de fiecare dată a câştigat, în urma unor partide spectaculoase. Antrenorul Craiovei, Devis Mangia, a prefaţat meciul de azi, spunând, ca de fiecare dată, că va fi unul complicat. „Va fi un meci foarte greu, contra unei echipe care a evoluat în play-off şi care şi anul acesta va încerca să ajungă în primele şase. De altfel, cred că vom începe cu trei meciuri dificile, fiindcă şi Sepsi şi Botoşani vor fi în lupta pentru play-off, după părerea mea. Flavius Stoican este un antrenor foarte bun şi din punctul meu de vedere poate fi în viitor o soluţie foarte bună pentru Craiova. Sper ca în viitor, nu acum!”. Antrenorul italian a refuzat să vorbească despre un obiectiv anume, spunând că preferă să lase obiectivele să vorbească, dar a reiterat ideea că lotul trebuie completat în perioada următoare: „Respectăm orice adversar, fiindcă va fi un sezon foarte dificil, echipele s-au întărit. Nu vorbesc despre obiective, nici anul trecut n-am făcut-o, prefer să facem, nu să vorbim. Sezonul trecut am făcut la fel şi am obţinut o performanţă deosebită. Nu e bine să vorbim despre ce a fost sau de ce va fi, trebuie să ne vedem de treabă. Am văzut deja că una dintre favoritele la titlu a remizat pe teren propriu, CFR Cluj. Şi anul trecut s-a spus că a plecat Ivan şi echipa nu e la fel de bună, acum vom vedea cum vom arăta când se va termina perioada de transferuri. Eu nu vorbesc cât de bună este sau nu echipa. Trebuie să completăm lotul, să vedem pe ce poziţii ne mai trebuie jucători, o echipă care trebuie să se lupte în campionat trebuie să aibă doi jucători de aceeaşi valoare pe post.” Cât despre tragerea la sorţi a turului trei preliminar din Europa League, programată astăzi, Devis Mangia a declarat: „Aş alege în secunda doi să jucăm cu Milan din nou, fiindcă asta ar însemna să ajungem în grupele Europa League”.

Bancu: „Ne dorim să jucăm mai bine decât în Supercupă”

Nicuşor Bancu a vorbit despre meciul cu Poli Iaşi şi despre noul sezon: „Va fi un meci greu, cu o echipă care se va bate la play-off şi va încerca să obţină punct sau puncte, dar noi vrem să facem o partidă mai bună decât în Supercupă şi să câştigăm. Nu trebuie să credem că meciul este uşor, trebuie să-l tratăm ca atare şi să câştigăm, ca să începem campionatul cu dreptul. Lumea spune că suntem favoriţi, dar e mai greu atunci când eşti considerat favorit, aţi văzut ce a făcut şi CFR în prima etapă. Ştim că suporterii vor titlu, vrem şi noi acest lucru, dar nu ne gândim aşa departe. Vrem să luăm fiecare meci în parte, nu ne gândim la obiectiv, dar ar trebui să facem mai multe puncte ca anul trecut.”

„Bancone” îşi doreşte un adversar mai accesibil în Europa League: „Anul trecut am spus că vom întâni Milanul şi am avut dreptate. Acum sper ca în Europa League să nu mai jucăm cu un asemenea gigant ca AC Milan, aş vrea să jucăm cu altă echipă mai modestă şi să mergem mai departe”. Cât despre eventuala ofertă de la PSV Eindhoven, Bancu spune că nu a fost nimic concret şi că şi-ar dori să mai stea o jumătate de sezon sau un an la Craiova. „Nu am crezut nimic despre nicio ofertă, până nu este ceva concret nu bag ofertele în seamă, am vorbit cu domnul Rotaru să mai stau cel puţin o jumătate de an sau un an să mai capăt experienţă pentru a mă acomoda mai repede afară, şi apoi să mă gândesc la un transfer. Gustavo şi Băluţă au fost jucători importanţi, dar orice jucător poate să plece şi nu este de neînlocuit, sper ca noi, cei care am răma, să facem rezultate cel puţin la fel de bune ca anul trecut”.

Stoican: „Ne batem de la egal la egal cu oricare dintre contracandidatele la play-off”

Flavius Stoican şi-a completat lotul în vara aceasta cu jucătorii: Adria Gallego (Saguntino), Patrick Petre (Dinamo), Moussa Sanoh (Crawley Town), Alberto Cobrea (FC Botoşani), Dylan Flores (Cartagine), Martin Mimoun (Paris FC), Paul Pârvulescu (Gaz Metan Mediaş), Laurenţiu Rus (CFR Cluj) şi Iulian Roşu (Metaloglobus Bucureşti). Antrenorul este încrezător că aceştia îi vor suplini pe Jo, Qaka sau Platini, vedetele de anul trecut. „Încercăm să fim mai buni ca anul trecut. Acum ne batem de la egal la egal cu oricare dintre contracandidatele la play-off. Nu mă plâng, nu va fi uşor, dar sunt convins că o să facem lucruri frumoase. Important este să avem încredere. Răbdare şi avem toate şansele de a face un campionat reuşit. Am încredere în toţi cei vechi cu care am reuşit performanţele de anul trecut şi toţi cei care au venit şi vor veni. Îi consider ca şi copiii mei, pe cei mai apropiaţi de vârstă ca şi fraţii mei. Trebuie să facem totul ca să ne autodepăşim, aşa cum au făcut-o anul trecut Qaka, Platini sau Jo, care nu aveau nume sonore când au venit. Acelaşi lucru îl aştept de la cei de acum” a declarat tehnicianul oltean. Acesta este conştient că Universitatea are lot mai slab ca anul trecut: “Sper să începem cu dreptul. Ei au început ezitant sezonul, au pierdut Supercupa. Nu mai au câţiva jucători faţă de anul trecut, însă au, în continuare, fotbalişti de mare valoare, precum Mitriţă şi Bancu. Va fi dificil şi pentru că Bosoi, Sin şi Bădic sunt accidentaţi, iar Zaharia este incert. În plus, nu ştiu dacă Rus şi Flores, doi jucători foarte importanţi pentru noi, precum şi Mimoun, vor fi legitimaţi. Am însă sîncredere că cei care vor intra, cei care vor fi pe teren,  Andrei Cristea, Mihalache, Frăsinescu, Cioinac, toţi ceilalţi, vor face totul să începem aşa cum trebuie” a spus Stoican. Directorul sportiv Tibor Selymes a adăugat: “Craiova e o echipă bună, care joacă de mult timp împreună, au un mare avantaj, stadionul, suporterii. Va fi un meci dificil, dar Flavius ştie ce are de făcut şi sunt sigur că o să le pună probleme”. Jucătorii ieşeni îşi doresc să nu piardă în Oltenia. “Situaţia la club este foarte bună acum. Foarte important este să fim concentraţi doar pe fotbal. Avem o partidă grea, jucăm împotriva unei echipe mari, pe un stadion greu. Doar concentraţi la maximum putem obţine ceva” a spus Cristea, care a fost completat de Laurenţiu Rus: “Craiova e foarte puternică. Noi trebuie să fim concentraţi şi o să facem tot ce depinde de noi pentru a obţine un rezultat pozitiv”.